ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένια Devil’s Food Cupcakes

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316970-625092.jpg

«Είναι μία συνταγή, που είχα δημιουργήσει πρώτη φορά σε μια δοκιμασία χαμηλών λιπαρών για παιδιά στο Top Chef. Όταν οι κριτές δοκίμασαν τα cupcakes, δεν μπορούσαν να πιστέψουν, ότι ήταν με λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά! Από τότε αυτή η δημοφιλής συνταγή μου έχει παρουσιαστεί σε πολλά περιοδικά και διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι μαμάδες την λατρεύουν, επειδή τα παιδιά απολαμβάνουν ένα γευστικό γλυκό χωρίς να έχουν ιδέα ότι στην πραγματικότητα είναι υγιεινό και περιέχει παντζάρι! Η συνταγή αυτή περιέχει 57% χαμηλότερα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες σε σχέση με την κανονική συνταγή». Διαβάστε περισσότερα για τη Μαρίσα Τσόρτσιλ και το βιβλίο της «My Sweet and Skinny Life»  εδώ.


Εάν υπάρχουν περισσεύματα, μπορείτε να τα διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, τυλιγμένα, μέχρι και 2 μέρες.
  • Υλικά για τα cupcakes:
  • ---------------------------------
  • 345 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 315 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. άγλυκο κακάο
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • 295 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ. σ. ξίδι
  • 223 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 2 ασπράδια
  • 1 κ. σ ελαιόλαδο ήπιας γεύσης
  • 60 γρ. ωμά παντζάρια
  • -------------------------------
  • Υλικά για την επικάλυψη:
  • 227 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 57 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 270 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 26 γρ. άγλυκο κακάο
  • ½ κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ. γλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • Medium
  • 60
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

n

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C με τη σχάρα στο μεσαίο επίπεδο. Λαδώστε 18 φόρμες για muffins. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε μια άλλη μεγάλη λεκάνη αναμείξτε το γάλα, το ξίδι, το γιαούρτι, τα αυγά, τα ασπράδια και το ελαιόλαδο. Τρίψτε τα ωμά παντζάρια και προσθέστε τα στο μείγμα με τα υγρά υλικά.

Φτιάξτε μια τρύπα στη μέση της λεκάνης με το αλεύρι και ρίξτε μέσα τα υγρά υλικά. Με το χέρι ή με σύρμα αναμείξτε για 1 λεπτό. Μοιράστε το μείγμα στις φόρμες για muffins βάζοντας 1/3 φλιτζ. σε κάθε φόρμα. Ψήστε τα cupcakes περίπου 15 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο τους και βγαίνει καθαρό. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου 3 ώρες.

Για την επικάλυψη:

Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο για 1 λεπτό. Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη και το κακάο πάνω στο μείγμα. Συνεχίστε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε το γάλα και τη βανίλια ανακατεύοντας 1 λεπτό ακόμα ή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Με μια μικρή μεταλλική παλέτα ή με ένα απλό μαχαίρι απλώστε στα cupcakes την επικάλυψη. Μπορείτε να τα σερβίρετε αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ