Visual Browsing
Cupcakes in love

Cupcakes in love

Σοκολατένια, με μία κόκκινη καρδιά

Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα. Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί φόρο τιμής στον Έρωτα και ενδείκνυται για ρομαντικές χειρονομίες.

Ως γνωστόν «ο έρωτας περνάει από το στομάχι», και έρευνες λένε ότι οι άντρες προτιμούν τις πράξεις από τα λόγια, γι’ αυτό και ένα γεύμα που έχει προετοιμαστεί ειδικά γι’ αυτούς είναι ό,τι χρειάζονται για να νιώσουν αγάπη. Να πως μπορείς να φτιάξεις με τα χεράκια σου τα πιο ρομαντικά cupcakes και να «σκλαβώσεις» τον αγαπημένο σου.

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για τα capcakes
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα με γεύση φράουλας(αν δε βρείτε χρησιμοποιήστε απλό), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 φράουλες καθαρισμένες
  • ---------------------------------
  • Υλικά για το γαρνίρισμα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
  • 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 120 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση(κατά μήκος)

Εκτέλεση

Κάνουμε τα cupcakes: 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βάζουμε ένα ταψάκι για muffinμε 6 μεγάλες βάσεις.
  2. Χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.
  3. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, μετά το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα μεταξύ των προετοιμασμένων muffin βάσεων. Ψήνουμε 25 με 30 λεπτά (μέχρι να καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή).
  5. Αφήνουμε το ταψάκι να κρυώσει 5 λεπτά και στη συνέχεια, αφαιρούμε τη σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι, κόβουμε ένα κομμάτι σε σχήμα κώνου από την κορυφή του κάθε cupcake (περίπου το ίδιο μέγεθος με τις φράουλες), σταματώντας περίπου 1 χιλιοστό από το κάτω μέρος. Γεμίζουμε με τις φράουλες και καλύπτουμε από πάνω μ' ένα μικρό κομμάτι απ' αυτό που αφαιρέσαμε πριν.

Κάνουμε το γαρνίρισμα: 

  1. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και το κακάο σε ένα μέτριο μεγέθους μπολ.
  2. Μεταφέρουμε το μισό από το μείγμα ζάχαρης-κακάο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κακάο και άλλο 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο. Το βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (όπως κάνουμε όταν έχουμε σαντιγύ) και εφαρμόζουμε στην άκρη μια βάση σε σχήμα αστεριού.
  4. Γαρνίρουμε κάθε cupcake και τοποθετούμε στην κορυφή μισή φράουλα.
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5