Visual Browsing
Ένα cheesecake που θα...αγαπήσεις

Ένα cheesecake που θα...αγαπήσεις

Καρδούλες παντού!

Μια λαχταριστή παραλλαγή του κλασικού cheesecake που δε θα θες να τελειώσει...

Υλικά συνταγής

  • 1 έτοιμη βάση oreo ή (200γρ. μπισκότα oreo+ 80 γρ. βούτυρο)
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γ. κορνφλάουρ
  • 1/3 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα
  • 350 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 175 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζανιού πλήρη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για την βάση oreo (αν δεν έχουμε έτοιμη)

  1. Ξεχωρίζουμε τα μπισκότα από τη γέμισή τους και τα θρυμματίζουμε στο μίξερ. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 18 εκ.
  3. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Για το μείγμα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, χτυπάμε ελαφρά το κορνφλάουρ και μια κουταλιά κρυσταλλικής ζάχαρης, μέχρι να αναμειχθούν καλά . Ρίχνουμε το κρύο νερό και προσθέτουμε τα σμέουρα . Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να φτάσει σε σημείο βρασμού. Βράζουμε το μείγμα περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να πήξει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ για να αφαιρέσουμε τους σπόρους. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα και την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ , περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γίνει αφράτο. Ανακατεύουμε το αυγό, το ασπράδι, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  4. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει ομαλό μείγμα. Προσθέτουμε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας στο μείγμα τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
  5. Χύνουμε τα 2/3 του μίγματος τυριού στην κρούστα oreo και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Περιχύνουμε 2 κουτ. σούπας σάλτσα βατόμουρο. Σιγά-σιγά χύνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα τυριού καλύπτοντας τη σάλτσα βατόμουρου. Με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα στρώνουμε το μείγμα μέχρι η επιφάνειά του να είναι λεία. Γεμίζουμε μια καθαρή ιατρική σύριγγα με σάλτσα βατόμουρου και αρχίζουμε να κάνουμε μικρές βούλες σε ένα μοτίβο στροβιλισμού πάνω από το cheesecake. Με μια οδοντογλυφίδα ξεκινάμε από την κεντρική βούλα και περνάμε την οδοντογλυφίδα μέσα από το κέντρο της κάθε βούλας (δεν σηκώνουμε την οδοντογλυφίδα μέχρι να περάσει και από την τελευταία βούλα).
  6. Ψήνουμε το cheesecake για 40 λεπτά, έπειτα σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 5 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το καλύπτουμε με ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει πλήρως, περίπου 6 ώρες.

 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5