ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρές συνταγές για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ο Γιώργος Μπαχτής μας δίνει 5 γρήγορες, εύκολες και νόστιμες συνταγές για να γλυκαθούμε

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316757-624827.jpg

Επειδή και η νηστεία θέλει τη γλύκα της ο Γιώργος Μπαχτής μας δίνει 5 γρήγορες, εύκολες και νόστιμες συνταγές για να γλυκαθούμε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Ακόμα όμως και αν είστε φανατικοί της νηστείας καταχωρίστε τις στην κατηγορία των πεντανόστιμων light γλυκών λιχουδιών.

Υλικά συνταγών
  • Υλικά Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
  • 1 ½ lt χυμό πορτοκάλι (φρεσκοστημένο)
  • 1 lt νερό
  • 900 γρ. ζάχαρη
  • 230γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 230 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 175 ηλιέλαιο
  • ---------------------------------
  • Υλικά Μους σοκολάτας bitter
  • 1 lt φυτική κρέμα
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • ---------------------------------
  • Υλικά Ζελέ Φρούτων
  • 1,50 lt νερό
  • 1,50 lt χυμό πορτοκάλι
  • 3 ζελατίνες
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • ---------------------------------
  • Υλικά Μους φράουλας
  • 1 lt φυτική κρέμα
  • 500 γρ. πουρέ φράουλας
  • 2 ζελατίνες
  • ---------------------------------
  • Υλικά Crême με ταχίνι και μέλι
  • 1,5 lt φυτική κρέμα (super market / κανονική)
  • 7 ζελατίνες
  • 300 γρ. ταχίνι + μέλι
  • 150 γρ. χαλβάς
  • Easy
  • 30
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

1. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι. Βράζουμε το νερό, τον χυμό πορτοκάλι μαζί με τη ζάχαρη, τη κανέλα, γαρίφαλο, 2 αστερ. γλυκ. και μια φλούδα πορτοκάλι και μόλις βράσει, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε το σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

2. Ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και βάζουμε σε φόρμα. Δένει και πήζει στη φόρμα.


Μους σοκολάτας bitter

1. Χτυπάμε τα 700 γρ. από την κρέμα έως ότου γίνουν σαντιγί. Βράζουμε τα υπόλοιπα 300 γρ. από την κρέμα και τα ομογενοποιούμε με την σοκολάτα μέχρι να γίνουν γκανάζ.

2. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ομογενοποιούμε με τη σαντιγί. Το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε σε μπολ.


Ζελέ Φρούτων

1. Βράζουμε όλα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε αφού έχουμε μαλακώσει τις ζελατίνες.

2. Ρίχνουμε ότι φρούτα θέλουμε εκτός από ακτινίδιο (γιατί δεν θα δέσει ποτέ) και σερβίρουμε.


Μους φράουλας

1. Χτυπάμε τα 800 γρ. κρέμας έως ότου γίνουν σαντιγί, ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες.

2. Ομογενοποιούμε με τον πουρέ φράουλας και στο τέλος ενσωματώνουμε τη σαντιγί.


Crême με ταχίνι και μέλι

1. Βράζουμε την κρέμα με το μέλι και το ταχίνι, ρίχνουμε τις ζελατίνες και τον χαλβά.
 

2. Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ