ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η πορτοκαλόπιτα της Ρόζας

Με αγάπη από την Σίκινο!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316376-623872.jpg

Η κυρία Ρόζα ειναι μόνιμος κάτοικος Σικίνου. Μένει στο Χωριό, μαγειρεύει υπέροχα. Δοκιμάσαμε την πορτοκαλόπιτα της (ή πατσαβουρόπιτα όπως τη λεει) και ήταν η καλύτερη που έχουμε φάει ποτέ! Την παρακαλέσαμε να μας δώσει τη συνταγή. Αντί για δική της φωτογραφία μας πρότεινε να βάλουμε τη θέα απο την αυλή της. Ιδού:

image

Υλικά συνταγής
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 1 ποτήρι λάδι (χρησιμοποιεί εκείνη) ή σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Ξίσμα από 4 πορτοκάλια (το μισό ξισμα στο σιρόπι και μισό στο μίγμα)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • --------------------------------
  • Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη και 3 ποτήρια νερό που βράζουμε για 10 λεπτά (δεν πήζει)
  • Easy
  • 60
  • Summer
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ενα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα.
  2. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, κόβουμε τα φύλλα, τα τσαλακώνουμε και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
  3. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
  4. Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει το σιρόπι.
  5. Όταν ψηθεί, τη χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ