Θεματα

Μπορούν τα βιολογικά προϊόντα να αλλάξουν τον κόσμο;

Γιατί η νέα καμπάνια του «Βιολογικού Χωριού» αξίζει την προσοχή σου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentrikh.jpg

«Αλλάζουμε τον κόσμο από τη Ρίζα!»: Η νέα καμπάνια του «Βιολογικού Χωριού» μας προτείνει να αλλάξουμε το σήμερα για ένα καλύτερο αύριο

Λίγο πριν αρχίσει το καλοκαίρι να πλησιάζει απειλητικά, αποφάσισα για πρώτη φορά στη ζωή μου να αρχίσω διατροφή. Η λαιμαργία της καραντίνας και η ακινησία της τηλεργασίας μου είχαν αφήσει μερικά επιπλέον κιλά, που ήταν ώρα να ξεφορτωθώ. Έτσι, πήρα την απόφαση να περπατάω περισσότερο και να εντάξω στην καθημερινότητά μου αρκετά μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών. Δεν πήρα δραστικά μέτρα (για παράδειγμα δεν εξόρισα τη ζάχαρη ή το κρέας από τη ζωή μου), τα αποτελέσματα, όμως ήταν θεαματικά. Και μάλιστα όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχολογία μου!

gluten-free-food-healthy-eating-dieting-concept-2021-08-29-08-18-02-utc.jpg

Νομίζω ότι η κατακόρυφη αύξηση της διάθεσής μου οφείλεται κυρίως σε μια συμβουλή, που ήρθε μάλλον τυχαία. Μου την έδωσε η καλή μου φίλη Έλενα και συνοψίζεται σε δύο λέξεις: «βιολογικά προϊόντα». Η Έλενα είναι vegan τα τελευταία 8 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι έχει αποκλείσει τελείως από τη διατροφή της το κρέας, το ψάρι και όλα τα ζωικά παράγωγα. Είτε όμως τρέφεσαι αποκλειστικά με φρούτα και λαχανικά είτε όχι, η ποιότητά τους έχει εξαιρετική σημασία. Η Έλενα, λοιπόν, ήταν εκείνη που όταν άρχισα διατροφή, με «εισήγαγε» στον κόσμο των βιολογικών προϊόντων μέσω του Βιολογικού Χωριού.

Τη συγκεκριμένη αλυσίδα τη γνώριζα, όπως φαντάζομαι και πολλοί από εσάς, αν κρίνω από το γεγονός ότι διατηρεί 23 καταστήματα στην Αθήνα και ακόμα δύο σε Πάτρα και Λάρισα που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα. Ωστόσο ποτέ μέχρι τώρα δεν γνώριζα πόσο πολύτιμος είναι ο βιολογικός τρόπος ζωής. Η επιμονή της φίλης, όμως, με έπεισε. Ευτυχώς…

box-with-fruits-and-green-vegetables-2021-08-26-18-49-54-utc.jpg

Το Βιολογικό Χωριό είναι το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι στα ράφια του, θα ανακαλύψεις μια τεράστια γκάμα σε βιολογικά λαχανικά και φρούτα, βιολογικά, vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, plant based, keto και χωρίς λακτόζη τρόφιμα, παιδικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, όλα υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής άριστης ποιότητας. Άπειρες επιλογές θα βρεις και στο eshop. Αυτή την εποχή για παράδειγμα, οι καλοκαιρινές βραδιές με φίλους μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ξεχωριστές. Μπορείς να βρεις φανταστικές ιδέες για να φτιάξεις το ιδανικό bio γεύμα που θα λατρέψουν όλοι.

Με λίγα λόγια θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι φέτος για ένα ασφαλές και ευ ζην καλοκαίρι, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές που θα μας ωφελήσουν ουσιαστικά.

homemade-granola-in-white-bowl-gray-background-t-2022-05-30-16-00-47-utc.jpg

Η ποικιλία του είναι πραγματικά τεράστια (υπάρχουν περισσότερα από 6.500 κωδικοί), αλλά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που θα βρεις στο Βιολογικό Χωριό. Είναι ολόκληρη η φιλοσοφία που εκφράζει και μας μεταδίδει. Βλέπεις, όταν βρίσκεσαι περιτριγυρισμένος από τόσα βιολογικά προϊόντα, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος στις επιλογές σου. Ένας δρόμος πιο αγνός, πιο φιλικός προς το περιβάλλον, πιο βιώσιμος για τον πλανήτη μας και τελικά για εμάς τους ίδιους.

Τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα καλλιεργούνται σε πιστοποιημένες εκτάσεις και χωρίς χημικά φυτοφάρμακα. Για την καταπολέμηση των εντόμων, των ζιζανίων και των παρασίτων χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο οργανικά λιπάσματα. Με κάνουν κάθε φορά να αισθάνομαι ότι φροντίζω τον εαυτό μου (να γιατί βοηθήθηκε και η ψυχολογία μου…) και εκτός από τον οργανισμό μας κάνουν καλό και στο περιβάλλον!

nuts-2021-08-26-15-23-49-utc.jpg

Σκέφτομαι τώρα ότι πριν από δύο μήνες ξεκίνησα να κάνω κάτι για να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες και τελικά κατέληξα να είμαι πιο ευαισθητοποιημένη για τον κόσμο μας. Εκτός από την κατανάλωση βιολογικών τροφίμων, άρχισα επίσης να χρησιμοποιώ οικολογικά προϊόντα και λιγότερο πλαστικό, διαλέγοντας σιγά-σιγά, αλλά συνειδητά τον δρόμο που θα βοηθήσει το περιβάλλον. Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι κι εγώ, όπως όλοι μας, είμαι μέρος αυτού του κόσμου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με αφορούν. Κι ήταν τότε που σε μία ακόμα επίσκεψή μου στο Βιολογικό Χωριό, έπεσα πάνω στην καμπάνια της αλυσίδας που κατάφερε να συνοψίσει όλες μου τις σκέψεις…

Με σύνθημα «Αλλάζουμε τον κόσμο από τη ρίζα!» το Βιολογικό Χωριό μεταφέρει ένα απλό, αλλά ουσιαστικό μήνυμα: όταν αλλάζουμε τρόπο διατροφής, όταν αρχίσουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας, συμβάλλουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί στην ευημερία του πλανήτη. Με άλλα λόγια, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αρχίζοντας από τον εαυτό μας. Αν όλοι επιλέξουμε να ακολουθήσουμε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής, έχουμε ήδη καταφέρει να σώσουμε τη Γη μας!

01.jpg

#biologikoxorio #allazoumetonkosmo

Ανακαλύψτε ένα Βιολογικό Χωριό δίπλα σας: Αγ. Παρασκευή, Άλιμος, Αμπελόκηποι, Βούλα, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Γλυφάδα, Γλυφάδα κέντρο, Δροσιά, Ηλιούπολη, Κολωνάκι, Λυκόβρυση, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, Νέο Ηράκλειο, Νέα Σμύρνη, Ομόνοια, Π. Φάληρο, Πειραιάς, Πειραιάς κέντρο, Περιστέρι, Χολαργός, Ψυχικό, Πάτρα, Λάρισα.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθείστε στο Instagram @biologikoxorio, Facebook Βιολογικό Χωριό ή επισκεφτείτε το site www.biologikoxorio.gr για να ανακαλύψετε την πλήρη γκάμα των προϊόντων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ