Θεματα

Ναυαρίνο street bar: Ένα beach bar στην ορεινή Δράμα

Τέσσερις φίλοι που έγιναν συνέταιροι, με όραμα την αναβάθμιση του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα και τη δημιουργία ενός καλοκαιρινού comfy cocktail bar

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ναυαρίνο Street Bar, στην Αγία Βαρβάρα Δράμας.
Το Ναυαρίνο Street Bar, στην Αγία Βαρβάρα Δράμας.

Ναυαρίνο Beach Bar: Ένα coctail bar στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, με ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, γευστικά bao buns και spicy cocktails.

Ανάμεσα στα θεόρατα πλατάνια και τις πηγές του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας στην Δράμα, η μουσική -άλλοτε λάτιν μελωδίες και άλλοτε 90s διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια- και τα γέλια του κόσμου θα σε οδηγήσουν σε έναν ειδυλλιακό χώρο, με κρεμασμένα φωτάκια, μεγάλες μαξιλάρες στα πλατύσκαλα και καρέκλες σε χρώματα ενός αγαπημένου κυκλαδίτικου νησιού. Όπως μου λένε γελώντας από την άλλη άκρη του τηλεφώνου οι τέσσερις φίλοι και συνέταιροι που βρίσκονται πίσω από αυτό το εγχείρημα, το Ναυαρίνο Street Bar είναι «ένα beach bar σε μια περιοχή χωρίς θάλασσα».

Το Ναυαρίνο Street Bar, στην Αγία Βαρβάρα Δράμας.

Η ιδέα ήρθε πριν δύο χρόνια περίπου, κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, όπου με όλη την πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία βίωνε ο κόσμος, γεννήθηκαν πολλά νέα εγχειρήματα. Έτσι και ο Κλήμης, περπατώντας με τους φίλους του στην πόλη τους την Δράμα, διασχίζοντας το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, «που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, παρά του ότι έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στα 60 ομορφότερα πάρκα της Ευρώπης και θεωρείται προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, είχε υποβαθμιστεί δραματικά. Εκείνη την μέρα λοιπόν είχα ένα όραμα για το πως μπορεί να δημιουργηθεί κάτι όμορφο εδώ και τελικά, σήμερα είμαστε εδώ και μπορώ να πω με χαρά πως αυτό βγήκε». Μέσα σε μια μόλις ώρα, ο Νίκος, ο Σταύρος, ο Στέφανος, από φίλοι αποφάσισαν να γίνουν συνέταιροι. Πλέον, περνώντας από το πάρκο του κέντρου της Δράμας, θα του βρεις στο μαγαζί που έφτιαξαν με αγάπη και μεράκι, και θα σε υποδεχθούν με κύριο μέλημά τους να μην φύγεις δυσαρεστημένος.

Η ομάδα του Ναυαρίνο Street Bar.

«Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί πολύ θετικά στο εγχείρημα μας και το έχει αγκαλιάσει. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, προσφέροντας άριστη ποιότητα και value for money τιμές. 

Τα πιάτο που έχει αγαπήσει όλη η Δράμα και δεν το γνώριζαν καν πριν το παρουσιάσουμε, είναι τα bao buns, ενώ το signature cocktail μας, το Cuba In Love –φυσικά με ρούμι - μας λένε όλοι ότι είναι εθιστικό και δεν φεύγουν αν δεν πιούν και δεύτερο».

Τα bao buns του Ναυαρίνο Street Bar.

Η φιλοσοφία του Ναυαρίνο Street Bar στηρίζεται στις αρχές του Zero Waste και της ανακύκλωσης, ενώ έχουν εισάγει την καινοτομία της εμφιάλωσης καφέ και κοκτέιλ, πράγμα για το οποίο τους γνωρίζει όλη η Δράμα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Navarino (@navarinostreetbar)

 

«Συνεισφέρουμε στην τοπική κοινωνία με όποιον τρόπο μπορούμε. Στηρίζουμε τους συλλόγους της περιοχής, τις καταστάσεις που χρήζουν βοήθειας και κάνουμε διάφορες δράσεις. Για παράδειγμα, έχουμε πολύ καλή σχέση με την Ένωση Κυριών, που το έργο της είναι να στηρίζει κακοποιημένες γυναίκες, το ορφανοτροφείο Δράμας και τον σύλλογο παραπληγικών Δράμας.              

Στο κατάστημα μας, επειδή απλώνεται σε σκαλοπάτια, έχουμε διαμορφώσει έναν χώρο ειδικά για ΑμΕΑ, ούτως ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση με το καροτσάκι τους. Αυτό το αγκάλιασε και ο σύλλογος των ΑμΕΑ  και για εμάς είναι πολύ σημαντικό, ανατριχιάζω και μόνο που στο λέω αυτή τη στιγμή, γιατί έχουν τον δικό τους χώρο. Πρέπει να αντιληφθούμε τη σημασία του, που μπορεί να φαίνεται απλό για εμάς, αλλά για τον άνθρωπο που θέλει να πάει σε ένα μαγαζί και δεν μπορεί να κάτσει, λόγω έλλειψης υποδομών και προσβασιμότητας, είναι σωτήριο».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Navarino (@navarinostreetbar)

 

Αν και ξεκίνησαν μέσα στην πανδημία, με όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχει αυτό για μια επιχείρηση, η ενέργεια που μου μεταφέρουν είναι άκρως θετική. Μου επισημαίνουν μάλιστα πως οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συνάντησαν αφορούσαν κυρίως  τις άδειες, γιατί όλα τα κτίρια στην περιοχή ανήκουν στην Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων, οπότε έπρεπε να συμβαδίσουν και να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

«Ανοίγουμε λίγο πριν το Πάσχα και κλείνουμε τον Οκτώβριο. Είναι seasonal cocktail bar, είναι ανάλαφρο, χαλαρό και pet friendly. Χαιρόμαστε γιατί μέσα από το δικό μας εγχείρημα, ξεκίνησε να κινητοποιείται ο επιχειρηματικός κόσμος, πράγμα που έχει δώσει ξανά πνοή στην περιοχή. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε την τουριστική κίνηση της Δράμας, τις ομορφιές και να γίνει ένας δημοφιλής γαστρονομικός προορισμός».

Το Ναυαρίνο Street Bar, στην Αγία Βαρβάρα Δράμας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ