Θεματα

«Wokshop», το καλύτερο Asian deli

Εξωτικά υλικά, κομψά σκεύη σερβιρίσματος και διακοσμητικά, όλα στο καλύτερο μπακάλικο-που-δεν-είναι-μόνο-μπακάλικο, της Άπω Ανατολής.

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Wokshop», το καλύτερο Asian deli

Στο Wokshop στο Σύνταγμα θα βρεις εκατοντάδες προϊόντα από την Ασία

Ταϊλανδέζικα, Ινδικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Βιετναμέζικα τρόφιμα, είδη διατροφής από σάλτσες και ζυμαρικά μέχρι μπαχαρικά, σνακ, σούπες και ξηροί καρποί, όλη η Άπω Ανατολή περνάει μέσα από τα περιποιημένα ράφια του “Wokshop” – αν έχει κανείς μανία με τις εξωτικές κουζίνες και πειραματίζεται με noodles, εδώ θα βρει εκατό διαφορετικά είδη. Όπως και τέλεια gyoza, samoza, yakitori, μέχρι και mocha ice cream. Το μαγαζί διαθέτει «πάνω από 2000 διαφορετικά συστατικά και υλικά από τα καλύτερα διεθνή brands», και ναι μεν δεν έχουμε δοκιμάσει και τα 2000, έχουμε (δε) πάρει κάμποσα, και μάλιστα σε καλές τιμές, σε σχέση με την ποιότητά τους. Τα fortune cookies πχ είναι τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει στην Ελλάδα (είναι «Cardinal», αν ενδιαφέρεται κάποιος ειδικά για τα Κινέζικα τραγανά μπισκοτάκια-τύχης, που έχουν χαρτάκια με μικρά κουλά ρητά μέσα τους – σημειώνουν πάντα επιτυχία σε παιδικά πάρτι, αρκεί να τα διαβάζουν τα ρητά οι μεγάλοι, τα παιδιά δεν τα καταλαβαίνουν ποτέ, και επίσης τα τρώνε μαζί με τα μπισκότα). 

amp_4143.jpg

Το «Wokshop» του Συντάγματος είναι ένα χαριτωμένο, φωτεινό μαγαζί κρυμμένο σε ένα μυστήριο στενάκι - χίλιες φορές έχω περάσει από την περιοχή και δεν το είχα προσέξει - σε αυτό λοιπόν το «Wokshop», εκτός από υλικά, σάλτσες, μπαχαρικά, έτοιμα φαγητά κλπ, βρίσκεις πολύ όμορφα μπολάκια, πιατάκια, ξυλάκια, σκεύη σερβιρίσματος πορσελάνινα και ξύλινα, το ένα νοστιμότερο από το άλλο. Το μαγαζί είναι μπακάλικο-ντελικατέσεν αλλά στον ελεύθερο χρόνο του οργανώνει μαθήματα Ασιατικής κουζίνας, Ταϊλανδέζικης, Κινέζικης, Ιαπωνικής και Ινδικής, για ερασιτέχνες σεφ, δηλαδή για κανονικούς ανθρώπους που μόνο σεφ δεν είναι, αλλά ψοφάνε για εξωτικές κουζίνες. Κάθε βδομάδα οργανώνονται επίσης παρουσίαση συνταγών και γευστικές δοκιμές - μια φορά το μήνα, οι παρουσιάσεις αυτές είναι ανοιχτές για το κοινό. Στην ανάγκη και αν το προτιμάτε, έρχονται στο σπίτι σας οι σεφ του μαγαζιού να σας εκπαιδεύσουν στις Ασιατικές κουζίνες μέσα στη δική σας κουζίνα, για να μην τρέχετε.

Βασικά το «Wokshop» έχει εξωτικά υλικά καλής ποιότητας, αυτά που χρησιμοποιούν οι εξωτικοί οι ίδιοι όταν θέλουν να μαγειρέψουν για εκλεκτούς καλεσμένους. Αποκλείεται να μην βρείτε αυτό που ζητάτε στον τομέα Ασιατικές κουζίνες, και αποκλείεται αυτό που θα βρείτε να μην είναι τοπ. 

store_brand_photo_final.jpg

“Wokshop”, Σκούφου 2-4, Σύνταγμα, 215-5003849

(Άλλα δύο καταστήματα, στην Κηφισιά,Τατοίου 73& Χ. Τρικούπη 210-6206008, και στην Γλυφάδα Λ. Ποσειδώνος&Δουσμάνη 5, 215-5003838) www.wokshop.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ