Θεματα

Τις Κυριακές το Diego γίνεται μια νόστιμη cevicheria

Ceviche, όστρακα και φυσικά κρασιά στην Αδριανού

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ceviche στο Diego

To Diego στο Θησείο κάθε Κυριακή σερβίρει φοβερά νόστιμο ceviche στον πεζόδρομο της Αδριανού

Το Diego άνοιξε το φθινόπωρο και έγινε αμέσως στέκι. Άπλωσε κόκκινα καφάσια της Coca Cola στον πεζόδρομο της Αδριανού για να μας μεταφέρει στις υπαίθριες αγορές του Βιετνάμ και έβαψε τους τοίχους στα ζωηρά χρώματα της Αβάνας. Από την κουζίνα του ξεφουρνίζει γεύσεις του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης, της Λατινικής Αμερικής, street food σε μορφή υψηλής γαστρονομίας υπό τις οδηγίες των σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου. Αυτά τις συνηθισμένες μέρες της εβδομάδας, γιατί για την Κυριακή φυλάει μια έκπληξη.

Ceviche με τόνο, κόκκινα φρούτα, ρόδι και φουντούκια
Ceviche με τόνο, κόκκινα φρούτα, ρόδι και φουντούκια

Από την προηγούμενη Κυριακή και για κάθε επόμενη το Diego μετατρέπεται σε cevicheria και μας δίνει ακόμα ένα λόγο να περιμένουμε την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το ceviche του από τους πρώτους. Κάτσαμε γύρω από ξύλινη ροτόντα έξω στον στρωμένο με χαλιά πεζόδρομο και θέα το ασταμάτητο πήγαινε- έλα των περαστικών.

Tostadas με μοσχάρι ταρτάρ, χρένο, furikake και αυγά χρυσής ρέγγας
Tostadas με μοσχάρι ταρτάρ, χρένο, furikake και αυγά χρυσής ρέγγας

Αρχίσαμε με tostadas, τραγανά και πεντανόστιμα tacos με μοσχάρι ταρτάρ, χρένο, furikake και αυγά χρυσής ρέγγας (€12), κι ύστερα περάσαμε στο ομολογουμένως πολύ νόστιμο ceviche. Δοκιμάσαμε εκείνο με το λευκό ψάρι ημέρας (πετύχαμε τσιπούρα) με γάλα του τίγρη, υφές γλυκοπατάτας και φύκια (€12), αλλά και αυτό με τον τόνο, κόκκινα φρούτα, ρόδι και φουντούκια (€14) που τόσο καλά ισορροπούσε ανάμεσα στις απαραίτητες οξύτητες. Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμα δύο ceviche ένα με κολοκύθα, σελινόριζα, μάνγκο, μανταρίνι, κουμ κουάτ και γκρέιπρφρουτ (€9) και ένα με σολομό, καρύδα, ανανά, dragonfruit και chips plantain (€11), αλλά και διάφορα όστρακα (€3,5/ τεμάχιο) που λειτουργούν ως μια τέλεια εισαγωγή.

Ceviche με λευκό ψάρι ημέρας, γάλα του τίγρη, υφές γλυκοπατάτας και φύκια
Ceviche με λευκό ψάρι ημέρας, γάλα του τίγρη, υφές γλυκοπατάτας και φύκια
Όστρακα
Όστρακα

Εκτός από το ceviche και τα όστρακα θα ανακαλύψεις ακόμα τέσσερα πιάτα με ναυαρχίδα το Crayfish Bucket (€25) για δύο που παρήγγειλαν σχεδόν όλες οι γειτονικές παρέες. Στην ουσία πρόκειται για ένα βουνό από καραβίδες που σερβίρεται μέσα σε λαδόκολλα μαζί με καλαμπόκι, μοβ πατάτες Περού και διάφορα μπαχαρικά. Είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό να το βλέπεις, φαντάζομαι και να το τρως.  

Crayfish Bucket
Crayfish Bucket

Για να συνοδέψεις το ceviche σου θα βρεις φυσικά κρασιά, αλλά και τρία φανταστικά cocktails (τα ήπιαμε όλα) με βάση το τζιν, το ρούμι ή την τεκίλα. Είναι ωραία και ξέγνοιαστα, αν αυτή την Κυριακή ο δρόμος σε βγάλει στο κέντρο, μην το σκεφτείς δύο φορές…

img_5595.jpg

 Αδριανού 1, Θησείο, 210 3239353, Facebook: @athensdiego, instagram: diego.athens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ