Θεματα

Ολοκαίνουργια Μαρέγκα από Σπίτι στο Χαλάνδρι

Το γλυκό στέκι της Σκουφά μόλις απέκτησε και δεύτερο κατάστημα στο Χαλάνδρι

Δημήτρης Παπαδόπουλος
Δημήτρης Παπαδόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φοβερή πάβλοβα στη Μαρέγκα από Σπίτι
Φωτογραφία: Danae Karachaliou

Οι ονειρεμένες μαρέγκες με λαχταριστή κρέμα και τα χειροποίητα γλυκά της Μαρέγκας από σπίτι τώρα και στο Χαλάνδρι

Η Μπόνα Λάζρι και η Βίκυ Γραμματικοπούλου. Η Βίκυ και η Μπόνα. Τα κορίτσια που εδώ και χρόνια προσφέρουν την πιο αέρινη πάβλοβα της πόλης στο Κολωνάκι, πήραν μια απόφαση να προχωρήσουν το όνειρό τους: το νέο εργαστήριό τους και κατάστημα στο Χαλάνδρι.

Θέλει μεράκι και γνώση η μαρέγκα: να γίνει αφράτη, να παραμείνει ροδαλή, να τραγανίσει ελάχιστα. Καθημερινά, η Μπόνα ψήνει εκατοντάδες μαρέγκες. Για να τυλιχτούν σε λαχταριστούς κορμούς, να γίνουν δίσκοι που επάνω τους θα στρογγυλοκαθίσουν φράουλες, ρόδι, φρούτα του δάσους αλλά και κάστανο, μόκα και κρέμα λεμονιού. Που θα γίνουν ατομικές στρογγυλές μπαμπάτσικες πάβλοβες να θυμίζουν την τουτού της μεγάλης μπαλαρίνα Άννας Πάβλοβα.

Τιραμισού
Τιραμισού/ Φωτογραφία: Danae Karachaliou

Δίπλα στις πάβλοβες, οι κρέμες με καραμέλα, οι μπαβαρουάζ, οι τιραμισού και το μπανόφι διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις γλυκές επιλογές. Για τις γιορτές, το εργαστήριό τους δημιουργεί πολύχρωμα μακαρόν τρυφερά και εορταστικά ενώ η παραδοσιακή βασιλόπιτα με τη χρονιά να σχηματίζεται από ρόδι, φέρνει γούρι στις δικές μου χρονιές πολλές χρονιές τώρα.

Πολύχρωμα μακαρόν
Πολύχρωμα μακαρόν/ Φωτογραφία: Danae Karachaliou
Παραδοσιακή βασιλόπιτα
Παραδοσιακή βασιλόπιτα/ Φωτογραφία: Danae Karachaliou

Από το νέο εργαστήριό και κατάστημά τους στο Χαλάνδρι, βουτυρένια μπισκότα από βρώμη γεμίζουν τα πρωινά μας. Εκείνο όμως που πραγματικά μου έκλεψε την καρδιά είναι το Ναπολεόνε: μια παραλλαγή του παραδοσιακού ρώσικου γλυκού, ένα μιλφέιγ με καραμέλα ή κουλί φρούτων ανάμεσά τους. Όνειρο. Τα χειροποίητα γλειφιτζούρια που αγαπάει ο γιος μας, τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τη ζαχαρόπαστα, όπως τα χιονανθρωπάκια, οι χιονόμπαλες και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι μικρά κεράσματα που λατρεύουν όλα τα παιδιά και είναι ιδανικά για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

Xριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα
Xριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα/ Φωτογραφία: Danae Karachaliou

Δεν σταματάνε τα κορίτσια, δεν επαναπαύονται και γι’ αυτό τους βγάζω το καπέλο. Στην περίοδο της καραντίνας, εκείνες ήταν εκεί να υποδέχονται και να εκτελούν τα γλυκά μας αιτήματα. Στις δυσκολίες των εποχών καταφέρνουν να δημιουργούν, να χαμογελούν, να προσφέρουν την αγάπη τους στις μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής μας. Ακόμη και με τις μάσκες, το χαμόγελό τους δεν κρύβεται κι αυτό είναι το πιο πολύτιμο συστατικό επιτυχίας ενός γλυκού και μιας ακόμη πιο γλυκιάς άφιξης.

Μαρέγκα από Σπίτι στο Χαλάνδρι: Λεωφόρος Πεντέλης 27, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο παραγγελιών: 2114210764

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ