Θεματα

Στη Σκορπίνα για ένα μαγικό βράδυ οινογνωσίας

Δημιουργικό ψαροφαγικό μενού και κρασιά από το Κτήμα Παυλίδη

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φιλόξενη σάλα της Σκορπίνας

Το εστιατόριο Σκορπίνα στο Νέο Ψυχικό διοργανώνει μια μοναδική βραδιά οινογνωσίας με τα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη

Το φωτισμένο ενυδρείο ρίχνει τη λάμψη του πάνω στα λευκά τραπεζομάντιλα, στο βάθος μια σκορπίνα κολυμπάει στο λευκό του τοίχου ακολουθώντας τις νότες της απαλής μουσικής. Έτσι κυλούν τα βράδια στη Σκορπίνα, το κομψό εστιατόριο που αγαπά το ψάρι με πάθος και μέσα στα λίγα χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να γίνει προορισμός για όσους αναζητούν την ψαροφαγία, αλλά και το καλό κρασί.

Στην κάβα της η Σκορπίνα φυλά διαμάντια του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα και συχνά διοργανώνει μαγικές βραδιές οινογνωσίας για να μας τα συστήσει. Έτσι, ο Νοέμβριος πέρασε με οινικές βραδιές μέσα από τις οποίες απολαύσαμε εξαιρετικά κρασιά ελλήνων παραγωγών όπως του Κτήματος Σκούρα, του Semeli Estate και του σαντορινιού Estate Argyros. Αν δεν τις προλάβατε έχετε ακόμα μία ευκαιρία…

Η σάλα της Σκορπίνας

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 20.30 το βράδυ θα γίνει η τελευταία παρουσίαση των Ελλήνων Οινοπαραγωγών για το 2021. Τότε, θα δοκιμάσουμε τέσσερα υπέροχα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη κατευθείαν από τους αμπελώνες της Δράμας. Όπως κάθε φορά, για να χαρούμε ακόμα καλύτερα γεύσεις και αρώματα ο σεφ της Σκορπίνας, ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Ούντιλα έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό degustation menu έξι πιάτων, ειδικά σχεδιασμένο για να συνοδεύσει τα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη.

256419190_1234989107022590_5312684938972154135_n.jpg

Η τιμή του μενού είναι €50 και περιλαμβάνει και το κρασί. Τιμή, ομολογουμένως πολύ καλή αν αναλογιστούμε την ποιότητα των συγκεκριμένων κρασιών αλλά και το ταλέντο του σεφ στα δημιουργικά πιάτα με βάση το ψάρι. Οπότε, αν αγαπάτε το κρασί και… ό,τι κολυμπάει, σπεύσατε. Κάτι μας λέει ότι θα είναι μια καταπληκτική βραδιά.

Γρηγορίου Ξενόπουλου 2, Νέο Ψυχικό, Για κρατήσεις: 2106722223

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ