Visual Browsing
O Jean-Charles Métayer
ΤΕΥΧΟΣ 758

Jean-Charles Métayer: η επιστροφή ενός εξαιρετικού σεφ

To καινούργιο εστιατόριο του Γάλλου σεφ ονομάζεται “Le Pavillon” και ανοίγει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι
Ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Métayer επιστρέφει στην ελληνική εστίαση με το καινούργιο εστιατόριό του “Le Pavillon” στο Χαλάνδρι

Ο Jean-Charles Métayer μεγάλωσε στη δυτική Γαλλία μέσα σε οικογένεια εστιατόρων. Γι’ αυτόν ήταν φυσικό να ακολουθήσει τα μονοπάτια της κουζίνας, να αποφοιτήσει από τη σχολή μαγειρικής Saint Michel Mont Mercure και να δουλέψει σε φημισμένα γαλλικά εστιατόρια. Κάποια στιγμή το μονοπάτι του τον έβγαλε και στην Ελλάδα, όπου και εργάστηκε σε βραβευμένα εστιατόρια όπως το Varoulko, το Premiere κ.ά., αποκτώντας πολλούς θαυμαστές κι ένα φανατικό κοινό. Μετά από μία μικρή... αποχή από τα ελληνικά πράγματα, το 2020 τον βρίσκει ξανά στην Αθήνα όπου άνοιξε το Brio, την πρώτη briocherie της Αθήνας, αλλά και στο δικό του καινούργιο εστιατόριο Le Pavillon, που ανοίγει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

Εσωτερικό του Le Pavillon
To Le Pavillon ανοίγει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

Το Le Pavillon στεγάζεται σε μία αυθεντική μονοκατοικία του 1940 στο Χαλάνδρι και θα σερβίρει πιάτα που ο σεφ εμπνεύστηκε από την 20ετή πορεία του στις κορυφαίες κουζίνες της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Αγγλίας. Πιάτα όπως η σούπα από σκόνη φιστικιού Αιγίνης σε κονσομέ από κοτόπουλο», το Black Angus ταρτάρ με σαλάτα εποχής και τραγανές πατάτες ή το μπαρμπούνι σε σος από δεντρολίβανο που σερβίρεται μαζί με ραβιόλι γεμιστό με άγρια μανιτάρια. Το a la carte μενού μπορεί κάποιος να απολαύσει σχεδόν ολόκληρο, αν προτιμήσει το degustation menu των 8 σταδίων.

Πιάτο του Jean-Charles Métayer
Πιάτο του Jean-Charles Métayer
Σχετικα
PS: Luncheon – Το νέο εγχείρημα του Σωτήρη Κοντιζά
PS: Luncheon – Το νέο εγχείρημα του Σωτήρη Κοντιζά

Για να συνοδέψετε το γεύμα σας θα βρείτε μια wine list εμπλουτισμένη με περισσότερες από 100 ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα (αν αναρωτιέστε για το σωστό pairing, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του sommelier Άγγελου Αντωνίου), ενώ στο bar του εστιατορίου θα σερβίρονται premium ποτά και κλασικά cocktails.

Όλα ακούγονται ενδιαφέροντα, θα σας πούμε, όμως, περισσότερα μόλις το δοκιμάσουμε.

Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5