Visual Browsing
3 αυθεντικά ethnic εστιατόρια της Αθήνας

3 αυθεντικά ethnic εστιατόρια της Αθήνας

Ωραίοι οι μεζέδες, τα τσιπουράδικα, τα brunch, ακόμα καλύτερο το street food, αλλά να δώσουμε μια ευκαιρία και στις ethnic γεύσεις;
Μαρόκο, Βιετνάμ ή Ταϊλάνδη; 3 εστιατόρια που θα σας κάνουν να θέλετε να ταξιδέψετε στη χώρα προέλευσης τους

Γράφει η Θάλεια Ιωάννου*

Veni, vidi, vici. Ήρθα, είδα, νίκησα. Με κέρδισαν για την ακρίβεια, με την ατμόσφαιρα, την αγάπη για την κουζίνα τους και γι’αυτό που μας μεταφέρουν σε κάθε πιάτο. Αυτά είναι 3 μαγαζιά που αγάπησα. Κι όχι μόνο για το φαγητό τους.

Στάση 1η: Fatima’s

Σχετικα
Σκορπίνα: Ψάρι στα καλύτερά του
Σκορπίνα: Ψάρι στα καλύτερά του

Μου είπαν για ένα σπιτικό μαροκινό όπου η ιδιοκτήτρια μαγειρεύει στην κουζίνα της γεύσεις του τόπου της... Η Φατιμά είναι εξαιρετική μαγείρισσα και οικοδέσποινα. Με υποδέχτηκε με αγάπη, τσάι δυόσμο, ναργιλέ και έπειτα έκατσε να μου εξηγήσει τη φιλοσοφία της κουζίνας της χώρας της. Μου έμαθε το μοσχάρι ταζίν με δαμάσκηνα και αμύγδαλα, τη ζααλούκα (μελιτζανοσαλάτα με κόλιανδρο, πιπεριά, κουρκουμά, κύμινο, ντομάτα, σκόρδο, ελαιόλαδο), το πραγματικό ταμπουλέ, τα τραγανά φαλάφελ και το καλύτερο κουσκούς που έχω δοκιμάσει. Μέχρι πρότινος πίστευα ότι το καλύτερο φαλάφελ θα το βρείτε στην πλατεία Βάθης. Από τη στιγμή, όμως, που δοκίμασα το φαλάφελ της Φατιμάς, νομίζω ότι μοιράζονται την πρώτη θέση.

Σας ενημερώνω ότι, έχει και ελληνικούς μεζέδες αλλά είναι κρίμα σε αυτό το μαγαζί να πας και να μη φας αποκλειστικά μαροκινό. Θα το λατρέψετε. Ψαρών 40, Άγιοι Ανάργυροι


Σχετικα
H Θάλεια Ιωάννου είναι food-travel blogger και η ζωή της είναι ωραία
H Θάλεια Ιωάννου είναι food-travel blogger και η ζωή της είναι ωραία

Στάση 2η: Madame Phu Man Chu

Στο Madame Phu Man Chu πήγα ένα Σάββατο να το γνωρίσω (έχει ανοίξει δύο μήνες περίπου) και ξαναπήγα το επόμενο γιατί όποιος πάει, ξαναπάει μάλλον. Καιρός δεν ήταν για ένα βιετναμέζικο street food στο κέντρο; Εδώ θα βρεις αυθεντικές βιετναμέζικες συνταγές (ο chef κατάγεται από το Βιετνάμ), πολλές από τις οποίες μπορείς να συνθέσεις μόνος σου. Γι’ αρχή, υπάρχει ένα degustation μενού, όπου με €25 έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις όλο τον κατάλογο σε μικρές μερίδες. Σου έρχονται, δηλαδή, 8 πιάτα με: σούπα ντομάτα-τζίντζερ-μύδια, spring roll από φύλλο μουστάρδας με γαρίδες-χοιρινό και noodles ρυζιού, spring rolls σε φύλλο ρυζιού με χοιρινό και μανιτάρια (προσθέτουμε δυόσμο, τα τυλίγουμε σε μαρούλι και τα βουτάμε σε γλυκόξινη σάλτσα), home made tofu, σαλάτα με ξηρούς καρπούς και γαρίδες, buncha (χοιρινά κεφτεδάκια, πανσέτα rice noodles), μύδια, και μοσχάρι σουβλάκι με lemongrass.

Τη δεύτερη φορά που πήγα δοκίμασα επίσης τις μαριναρισμένες γαρίδες με noodles και λαχανικά, ενώ σίγα-σιγά προστίθενται και νέα πιάτα στον κατάλογο. Ξύλινα πάσα, απλές γεύσεις και ο κ. Ζουγανέλης πάντα διαθέσιμος να εξηγήσει κάθε λεπτομέρεια του μενού και να λύνει όλες τις απορίες. Όταν τον ρωτούν ποιος επιμελείται το μενού, απαντάει ότι «εδώ θα φας αυθεντικό βιετναμέζικο από τον chef μας που κατάγεται από εκεί, δεν χρειάζεται κάποια επιμέλεια». Ακριβώς αυτό. Ξεκίνησε τη λειτουργία του ανοίγοντας από το απόγευμα και μετά. Τώρα θα το βρείτε ανοιχτό και τα μεσημέρια. Πολλά από τα πιάτα είναι “spicy”, εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι. Σκουλενίου 4 και Πραξιτέλους


Στάση 3η: Tuk Tuk thai street food

Το αγαπημένο μου. Στο Κουκάκι, στην οδό Βεΐκου, θα βρείτε το μικροσκοπικό TukTuk. Αν δεν είχε ουρές από τον κόσμο που περιμένει έξω για ένα τραπέζι, ίσως και να μην το παρατηρούσατε καν. Έχει γίνει ήδη πολύ γνωστό παρά τον ένα χρόνο –περίπου- λειτουργίας του και είναι από τα αγαπημένα μου ethnic εστιατόρια. Αγαπημένο σε γεύση, ατμόσφαιρα, εξυπηρέτηση… παίρνει 10 με τόνο! Σημαντικό ρόλο παίζει ο Μπάμπης, που θα τον βρείτε να μαγειρεύει με ένα μόνιμο χαμόγελο στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού, θα σας εξηγήσει τα πιάτα ένα- ένα και την κουλτούρα της κουζίνας πίσω από αυτά.

Την τελευταία φορά που πήγα δοκίμασα τα παρακάτω πιάτα: Σούπα Tom Yum Goong με lemongrass, φύλλα καφίρ (από το δέντρο), galangal (ρίζα συγγενική του ginger), μανιτάρια και γαρίδες. Royal Thai, μια από τις πιο γνωστές σούπες της Ταϊλάνδης. Karipap Gai (πιτάκια γεμιστά με κοτόπουλο, κάρυ και πατάτα). Το συγκεκριμένο πιάτο θα το συναντήσεις στην Bangkok και θυμίζει τις ινδικές samosas (δικαιολογημένα γιατί από εκεί είναι η καταγωγή τους). Gai - Yang : εδώ έχεις 3 καροτσάκια δρόμου σε ένα πιάτο... μπούτι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε σόγια, lemongrass, fishsauce, palmsugar, κόλιανδρο ψητό και καραμελωμένο. Συνοδεύεται με σαλάτα παπάγια (Som Tum). Παραδοσιακή σαλάτα του βορρά που γίνεται μέσα σε γουδί και stickyrice. Τέλος, γαρίδες πανάρισμενες σε panko (Ιαπωνική ψίχα ψωμιού που κάνει τις γαρίδες τραγανές). Οι περιγραφές των πιάτων είναι του Μπάμπη που τόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει και με έκανε να το αγαπήσω κι εγώ. Βεΐκου 40, Κουκάκι

*Αν συνεχίζετε και πεινάτε να με ακολουθήσετε στο Instagram που κάνω χαμό στην Αθήνα και σε όποια πόλη ταξιδεύω, γιατί είμαι και traveler. Horns up

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
18.10.2019
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5