Θεματα

Tudor Hall, κυνηγετικό μενού που σε κάνει να νιώθεις βασιλιάς

Πιάτα με ελάφι, αγριογούρουνο, λαγό και φραγκόκοτα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_winter_game_3.jpg

Κάθε φορά που ακούω τη φράση «κυνηγετική κουζίνα» φαντάζομαι κάποιο Λουδοβίκο ντυμένο με μπορντό βελούδο πάνω στο άλογό του, μαζί με τα 5 σκυλιά ράτσας και το επιτελείο του. Η επόμενη σεκάνς είναι ένα βασιλικό τραπέζι στρωμένο με χρυσά μαχαιροπίρουνα και ασημένια κύπελλα για το κρασί της Βουργουνδίας. Το κυνήγι –πάπια, ελάφι, αγριογούρουνο, πέρδικα- φτάνει σε ασημόχρυσες πιατέλες, όλοι έχουν ροδοκόκκινα μάγουλα και στο στόμα γεύση από καλοψημένο, τρυφερό κρέας.

thumbnail_winter_game_2.jpg

Αυτή η φαντασίωση -που είναι λίγο βγαλμένη από ταινίες εποχής και λίγο από πίνακες που εξυμνούν το κυνήγι στη γαλλική ύπαιθρο- παίρνει σάρκα και οστά στο μόνο εστιατόριο της Αθήνας που θα μπορούσε να την υποστηρίξει πλήρως. Αυτό τον κρύο χειμώνα του 2019, στο εμβληματικό εστιατόριο του ξενοδοχείου King George, ο Chef de Cuisine Αλέξανδρος Κοσκινάς παρουσιάζει αυθεντικά πιάτα της κυνηγετικής κουζίνας και σου υπόσχομαι, θα σε εντυπωσιάσουν.

thumbnail_winter_game_4.jpg

Πες μου… Δεν θα ήθελες να δοκιμάσεις την ψητή φραγκόκοτα με μουσελίν πατάτας, γλασαρισμένα καρύδια, ελιές Καλαμών και φύλλα ρόκας (€35); Θα έλεγες «όχι» σε ένα  αγριογούρουνο στιφάδο με σελινόριζα, σάλτσα ρίγανης και κόκκινου κρασιού (€29); Δεν αναρωτιέσαι τι γεύση έχουν τα χειροποίητα ζυμαρικά με λαγό, αγκινάρες και σάλτσα τρούφας (€33); Και στα αλήθεια, πώς να αντισταθείς σε ένα ψητό ελάφι με κάστανα, ρίζες μαϊντανού, παντζάρια και φρούτα του δάσους (€35); Αυτά είναι τα πιάτα που θα βρεις στο μενού “Winter Game” του Tudor Hall (από 17/1 έως 17/3). Πιάτα  που κάθε Λουδοβίκος θα ζήλευε.

thumbnail_winter_game_1.jpg

Βασ. Γεωργίου 3, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330265

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ