1821 Digital Gallery
Μπρουσκέτα: Νοστιμή συνταγή από την Ιταλία

Μπρουσκέτα: Νοστιμή συνταγή από την Ιταλία

Το πιο διάσημο Ιταλικό τσιμπολόι

Υλικά

1/2 μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε φέτες ή ψωμί τύπου τσιαπάτα ή χωριάτικο

4 κόκκινες πιπεριές

1 πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδο & 1 κομμένη στη μέση

Σχετικα
Το speakeasy μπεργκεράδικο του Burger Joint μόλις άνοιξε στην πλατεία Καρύτση
Το speakeasy μπεργκεράδικο του Burger Joint μόλις άνοιξε στην πλατεία Καρύτση

Ελαιόλαδο

2 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη και λεπτοκομμένη

Λίγα κομμάτια μοτσαρέλα ή κάποιο λευκό μαλακό τυρί

Σχετικα
«Κάτω από τον Βράχο», καλοκαιρινό φεστιβάλ στο Κουκάκι, γεμάτο μπίρες και rock n roll
«Κάτω από τον Βράχο», καλοκαιρινό φεστιβάλ στο Κουκάκι, γεμάτο μπίρες και rock n roll

Λίγα φύλλα βασιλικού λεπτοκομμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο γκριλ τις πιπεριές μέχρι να καεί το δέρμα τους και να μπορεί να ξεκολλήσει εύκολα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κάππαρη, το λιωμένο σκόρδο, το βασιλικό και το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά. Ψήνουμε στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα το ψωμί ώστε να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και από τις 2 πλευρές, αλείφουμε το μείγμα με τις πιπεριές, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

n

Info: Οι μπρουσκέτες συνδυάζονται υπέροχα με αλλαντικά, ενώ μπορούν να είναι το πρώτο πιάτο όταν η συνέχεια είναι μια καλή, αυθεντικά ιταλική μακαρονάδα.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5