Θεματα

St’astra ο Κώστας Τσίγκας αποθεώνει το Cooked Freshness

Θέα στη φωτισμένη πόλη και πιάτα που αποπνέουν φρεσκάδα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379808-783492.jpg

Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blue, το καλό εστιατόριο πρόσφατα πρόσθεσε άλλο ένα λαμπερό αστέρι στο αστραφτερό του στερέωμα. Είναι ο εξαιρετικός Κώστας Τσίγκας που ανέλαβε να φρεσκάρει τις γεύσεις του πάντα ατμοσφαιρικού και με φαντασμαγορική θέα στην Αθήνα εστιατορίου St’ astra.

Μαζί με τον chef de cuisine Δημήτρη Κανταράκη φιλοσοφούν γύρω από τη φρεσκάδα και την ποιότητα της πρώτης ύλης ακολουθώντας τη λογική του Cooked Freshness. Η οποία υπαγορεύει φρέσκα, κυρίως ντόπια υλικά, γευστικά και γεμάτα βιταμίνες, μαγειρεμένα ακριβώς τη στιγμή που πρέπει.

Έτσι στο τραπέζι σου (που κοιτάει όλη την πόλη) φτάνουν πιάτα όπως η σαλάτα Kale (bio) Ceasar με κουκουνάρι και παρμεζάνα, η σαλάτα baby σπανάκι με ψητό στήθος κοτόπουλου, μουστάρδα, lardon και αυγό, ο φρέσκος σολομός με αβοκάντο, λαχανικά, quinoa (bio), σόγια, λάιμ και miso, τα εκπληκτικά χτένια με jamon, μανιτάρια porcini και ταρτουφάτα ή το (θεϊκό!) short rib στιφάδο με πατάτες και romanesco.

Κλείσε το γεύμα με ένα lava cake (με λεμόνι, σάλτσα από bourbon και καραμέλα) ή με μια pavlova (με κρέμα γιαούρτι, φρέσκα μούρα, σιρόπι από χαμομήλι και λεβάντα), ονειρέψου με τις υπέροχες μουσικές και άσε το βλέμμα να πλανηθεί στη φωτισμένη πόλη, τον ουρανό κι όλα τα αστέρια του.

Λ. Αλεξάνδρας 10, 210 8894500

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ