1821 Digital Gallery
Όλα όσα είδαμε και μυρίσαμε στο The Coffee Show

Όλα όσα είδαμε και μυρίσαμε στο The Coffee Show

Παντελής Χαδούλης

Στις 4 και 5 Οκτωβρίου όλοι οι baristi της Αθήνας (και όχι μόνο) μαζεύτηκαν στον μοντέρνο χώρο του «The Hub Events» στα Πετράλωνα για το πρώτο The Coffee Show, μια εκπαιδευτική έκθεση για επαγγελματίες που διοργάνωσε η Bar Academy. Στα μικρά περίπτερα μπορούσες να λύσεις ό,τι απορία είχες γύρω από τον καφέ, να συμμετέχεις σε γευσιγνωσίες, να παρακολουθήσεις σεμινάρια και ομιλίες για τους νέους τρόπους παρασκευής και σερβιρίσματος, να ενημερωθείς για όλα τα καινούργια καινοτόμα εργαλεία, να γνωρίσεις τα πιο επιτυχημένα και καινοτόμα business models. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου μάθαμε για τις βασικές μεθόδους και τεχνικές brewing, για τη σημασία της άλεσης του καφέ, για τη σχέση του καφέ με το αλκοόλ, αλλά και για το αρχαιότερο σκεύος παρασκευής καφέ, που δεν είναι άλλο από το γνωστό μας μπρίκι. Στην πιο πρακτική πλευρά της εκδήλωσης, ο Αλέξανδρος Φούκης από τη Nomad έδειξε στο κοινό τις βασικές αρχές του Latte Art, ενώ ο Παναγιώτης Βιτάλης έκανε μάθημα γευσιγνωσίας με καφέδες από διάφορες περιοχές της Αιθιοπίας. Στη συνέχεια στο workshop stage ανέβηκαν ο Γιάννης Ταλούμης και ο Στέφανος Δωματιώτης για να παρουσιάσουν τα προϊόντα της Taf. Τέλος ο Θανάσης Νικόλης μοιράστηκε τις γνώσεις του γύρω από τα στερεά διαλυτά και τον τρόπο με τον οποίο αυτά επηρεάζουν το φλιτζάνι μας, ενώ ο Γιώργος Καραντάς μίλησε για τη σπουδαιότητα της συντήρησης του εξοπλισμού του καφέ και τη φίλτρανση του νερού. Το τέλος της πρώτης μέρας ήρθε με τον προκριματικό του ”Athens Latte Art Challenge 2016”.

Σχετικα
Ο Γιάννης Κοροβέσης μας ξεναγεί στη δική του Αθήνα
Ο Γιάννης Κοροβέσης μας ξεναγεί στη δική του Αθήνα

Η επόμενη μέρα ξημέρωσε με μυρωδιές του φρεσκοαλεσμένου καφέ να πλημμυρίζουν όλο τον χώρο και με ένα σεμινάριο για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε τον τέλειο espresso. Στη συνέχεια οι baristi ενημερώθηκαν για την εκχύλιση του καφέ και ταξίδεψαν έως τη Gesha Village στην Αιθιοπία, μέσα από τη διήγηση του Αλέξανδρου Φούκη για την εμπειρία του στη φάρμα που βρίσκεται στην πρόσφατη αυτή έκταση καλλιέργειας. Λίγο αργότερα, οι επαγγελματίες του χώρου θα ανακάλυπταν το sweet spot σε έναν espresso, θα έπαιρναν μέρος σε γευσιγνωσία με καφέδες από τέσσερις περιοχές της Αθιοπίας, θα μάθαιναν τι διαφορά έχει ο Cappuccino από τον Flat White.

Σχετικα
13 άψογες σούπες της Αθήνας
13 άψογες σούπες της Αθήνας

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που το The Coffee Show έφτασε στην κορύφωσή του, ανακοινώνοντας τους νικητές του τελικού του “Athens Latte Art Challenge 2016”. Το πρώτο βραβείο και το έπαθλο των €600 πήρε ο Μιχάλης Καραγιάννης, το δεύτερο η Φωτεινή Δερμεντζόγλου, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κυριάκος Τσαπέπας και στην τέταρτη ο Γιάννης Τσίκλης.

Οι νικητές του διαγωνισμού “Athens Latte Art Challenge 2016”.

*Η εταιρεία Eurogat μαζί με το ΝΟΥΝΟΥ Βarista’s Gold ήταν οι επίσημοι χορηγοί του The Coffee Show.

**Συμμετείχαν οι εταιρείες: Baraddice Full Bar Services, Cafeistas, Coffee Republic, Cortese Caffe, Crop Roastery / Brewery, Eurogat, FrieslandCampina Hellas S.A. / NOYNOY Barista’s Gold, Kudu Coffee Roasters, Mokka Speciality Coffee, Νοmad Roastery / Brewbar / Handcrafted Cocktails, Samba Café Coffee Roasters, Sapid Coffee Roasting Co, TAF Handcrafted Coffees, The Underdog Speciality Coffee Roasters, Valrhona και Wise Cup Coffee Roasters.


Φωτογραφίες: Παντελής Χαδούλης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5