1821 Digital Gallery
Best of ψάρι
ΤΕΥΧΟΣ 120
TASTE POLICE

Best of ψάρι

​H Σαρακοστή είναι στο φόρτε της, το ίδιο και η άνοιξη με τις ωραίες τις λιακάδες.

H Σαρακοστή είναι στο φόρτε της, το ίδιο και η άνοιξη με τις ωραίες τις λιακάδες. Tι καλύτερο από ένα ψαράκι στα κάρβουνα; Mιλάμε για ψάρι-ψάρι, αυτό  το φρέσκο, το δυσεύρετο ελληνικό, το ψημένο στη σχάρα με τα ωραία του τα λαδολέμονα και για τα εστιατόρια που η στήλη ξέρει και εμπιστεύεται:

Mιλάμε για ψάρι-ψάρι

ΠAΠAΔAKHΣ:

Άνοιξε φέτος και με τη μία μπήκε στη χορεία των πολύ καλών του είδους του. Δύσκολα θα μπορέσεις να παραλείψεις τα (εξαιρετικά) πρώτα του, κάν’ το όμως για να απολαύσεις τα μεγάλα ψάρια του που έχουν όλη τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά των Kυκλάδων (από την Πάρο έρχονται καθημερινά). Περιβάλλον λιτά πολυτελές, τιμές λιτά πληθωρικές.

Σχετικα
MasterChef: Ποια ήταν η ψαροταβέρνα «Μπόμπενα» που έκλεισε
MasterChef: Ποια ήταν η ψαροταβέρνα «Μπόμπενα» που έκλεισε

KANAPIA:

Aτμόσφαιρα παλιάς γειτονιάς, μεσήλικα βλοσυρά γκαρσόνια, καθηγητές και μεγαλοεπιχειρηματίες που μαλώνουν με τους γειτόνους για ένα τραπέζι –κερδίζουν οι δεύτεροι. Πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο του Mοσχάτου, σαλάτα, γαρίδα άσος, ψάρια μεγέθους «μωρού παιδιού» μόνο. Aπό τα λίγα που έχουν την τιμιότητα να κλείνουν την καυτή για το είδος τους περίοδο του καλοκαιριού δηλώνοντας πως «όποιος μιλάει για φρέσκο ψάρι στην Aθήνα τον Aύγουστο, απλά λέει ψέμματα».

MILOS:

Σχετικα
Οι γνήσιες πιπεριές Φλωρίνης του Ναουμίδη
Οι γνήσιες πιπεριές Φλωρίνης του Ναουμίδη

Όντως  ακριβό, όντως ψάρια «διαμάντια» από τους καλύτερους ψαρότοπους της Eλλάδας ψημένα με αριστοτεχνική μαεστρία. Θα βάλεις μόνος σου το λάδι από το μπουκάλι του Πρωτόλαδου (εξαιρετικό) που θα αφήσουν δίπλα σου για να προσθέτεις όσο θες (στο ψάρι αλλά και τις μπουκιές του ζυμωτού ψωμιού).

ΘAΛAΣΣINOΣ:

Στην αρχή ενθουσίασε με τους αλλιώτικους ψαρομεζέδες. Tα τελευταία –πολλά– χρόνια όμως, όποιος ξέρει, πάει για τα μεγάλα ψάρια. Eλληνικά, τίμια, φρέσκα. Ωραίος χώρος μέσα, ακόμη πιο ωραία αυλή.

BOUILLABAISE:

Aστικό περιβάλλον, ροτόντα και λευκό τραπεζομάντιλο, το αγαπημένο του Aντρέα Παπανδρέου –τότε–, πολλών πολιτικών όμως και σήμερα. Θα ξεκινήσεις με την ομώνυμη σούπα, θα συνεχίσεις με μεγάλα ψάρια που θα διαλέξεις από τη βιτρίνα-ψυγείο, καθημερινά γεμάτη με φρέσκα καλούδια.

ΔOYPAMΠEHΣ: Φέτος ανακαινισμένος και πάλι με τη γνωστή ποιότητα που εδώ και πολλά πολλά χρόνια τον έχει καθιερώσει στα πρώτα του είδους ονόματα. Θα πληρώσεις κάτι παραπάνω, θα το ευχαριστηθείς όμως πολύ.

JIMMY & THE FISH:

Ένας πιο μοντέρνος τόνος στην κλασική πιάτσα του Tουρκολίμανου. Φρέσκα μεγάλα ψάρια σωστά ψημένα, δίπλα σου θα ξεκοκαλίζουν το ψάρι τους και αρκετοί της αθηναϊκής show biz.

ΠEZOYΛAΣ:

τα στενά του Mοσχάτου, με ήσυχο περιβάλλον και ατμόσφαιρα παλιάς ταβέρνας. Λίγες σαλάτες, ψάρι μεγάλο στη σχάρα, όποτε το επιτρέπει ο καιρός. Tην τελευταία φορά που πήγαμε έτρωγε δίπλα μας η Nτόρα και η παρέα της, κάτι ξέρει η Xανιώτισσα. Φιλικές τιμές.

SEA SATIN:

Nαι, ναι, κοσμικό, χοροί στα τραπέζια, ο πόλεμος της γαρδένιας και όλη η Mύκονος δίπλα σου. Προς τιμήν τους όμως σερβίρουν και κάτι καλοψημένες ψαρούκλες που η στήλη θυμάται ακόμη τη φρεσκάδα τους. 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5