1821 Digital Gallery
Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με ζαμπόν-τυρί μαζί με πουρέ

Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με ζαμπόν-τυρί μαζί με πουρέ

Ο chef Giorgio Spanakis δημιουργεί αυθεντικά ιταλικά πιάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες χωρίς την φλούδα σε κυβάκια.

Τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη.

Στεγνώνουμε το φιλέτο κοτόπουλου με λίγο χαρτί κουζίνας να μην γλιστράει και κόβουμε φέτες 5 mm. Απλώνουμε τις φέτες σε μια μεμβράνη και τις σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο μεμβράνη. Τα πατάμε με ένα βαρύ αντικείμενο (αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο), βγάζουμε τη μια μεμβράνη και απλώνουμε στην κάθε φέτα κοτόπουλου ζαμπόν και τυρί. Τυλίγουμε και τα καρφώνουμε με 1 οδοντογλυφίδα. Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Τέλος, σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε με καπάκι να βράσει για 5 λεπτά. Σερβίρουμε τον πουρέ με τα ρολάκια κοτόπουλου χωρίς την οδοντογλυφίδα, κομμένα και με την σάλτσα από πάνω.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5