Θεματα

Από το Παρίσι με γλύκα

Ο καλύτερος pastry chef της Γαλλίας φτιάχνει τα γλυκά της Μεγάλης Βρετανίας

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131188-297695.jpg

Πατρίδα του μακαρόν, της κρεμ μπρουλέ, της μαρέγκας, της γλυκιάς τάρτας, του προφιτερόλ, του μιλφέιγ και τόσων άλλων πειρασμών. Η Γαλλία είναι περήφανη όχι μόνο για την κουζίνα της, που διαμόρφωσε τη γαστρονομία όλου του κόσμου, αλλά και για τη φίνα ζαχαροπλαστική της. Όταν εκείνη «μιλάει» για γλυκό, όλος ο πλανήτης ξερογλείφεται.

Τα παραπάνω μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι επισκέφτηκαν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους ένα γαλλικό καφέ ή μια παριζιάνικη patisserie στα στενά της Μονμάρτης. Όσοι δεν είχαν ποτέ αυτή την ευκαιρία, μπορούν να το κάνουν τώρα με μια βόλτα στην καρδιά της Αθήνας.

image

image

Τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George ξεκινούν συνεργασία με τον βραβευμένο Γάλλο Pastry Chef, Arnaud Larher η αναγνωρισμένη τέχνη του οποίου μας ανοίγει ακόμη περισσότερο την όρεξη για κάτι μικρό και ζαχαρένιο. Από τις 6 Ιουνίου τα μενού των επιδορπίων και των γλυκών των δύο εμβληματικών ξενοδοχείων έχουν την υπογραφή του διάσημου Γάλλου και κυκλοφορούν σε μια γκάμα που καλύπτει και τις 4 εποχές. Υγρό μπισκουί σοκολάτας, τάρτα με κρέμα λεμόνι, στρόιζελ βανίλιας με καραμελωμένα μήλα, κέικ με φρούτα κονφί, με καρύδια πεκάν, με πορτοκάλι ή λεμόνι, μπαμπάς σε σιρόπι εσπεριδοειδών, τάρτα Χονολουλού, πολλές λιχουδιές για τον καφέ ή το τσάι (τραγανή μαρέγκα με σαντιγί βανίλιας, μαρμελάδα βατόμουρο πασπαλισμένη με ξύσμα μοσχολέμονου και βατόμουρο) και άλλα τόσα που κάνουν τους sweet lovers να αναστενάζουν από τα βάθη της ψυχής τους.

image

image

Ο ίδιος ο Arnaud Larher λέει πως η συνεργασία με τα δύο αυτά ξενοδοχεία τον ενθουσιάζει γιατί του δίνει τη ευκαιρία να εκφράσει τη δημιουργικότητά του, αλλά και το πάθος του μέσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον. «Είναι μια πρόκληση», λέει, «καθώς τα γλυκά μου δεν θα δοκιμαστούν μόνο από τους Έλληνες, αλλά και από τους ξένους πελάτες».

image

Ο Arnaud Larher ανακάλυψε από πολύ μικρός το πάθος του για τη ζαχαροπλαστική και σε ηλικία 12 ετών αποφάσισε πως ήθελε να γίνει ζαχαροπλάστης. Τότε ήταν που στη Βρετάνη, παρακολούθησε μαθήματα ζαχαροπλαστικής σε έναν τεχνίτη (artisan). Με την ενηλικίωση ήρθαν συνεργασίες με διάσημα ζαχαροπλαστεία του Παρισιού (το Lucien Peltier, το Dalloyau και το Fauchon είναι μερικά από αυτά) και όταν έγινε 25 άνοιξε το πρώτο του εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Στα 28 του χρόνια ανακηρύσσεται από τον οδηγό Champerard «Ο καλύτερος ζαχαροπλάστης της χρονιάς» και επτά χρόνια αργότερα κερδίζει την πιο σημαντική γαλλική διάκριση, τον τίτλο του «Καλύτερου εργάτη της Γαλλίας».

image

Προχθές ήρθε στα γραφεία μας ένα κουτί στο χρώμα της σοκολάτας. Πρώτη το άνοιξε η Ν. «Έλα εδώ», με φώναξε «Απλά μύρισε» μου είπε, ενώ σήκωνε το καπάκι. Μου ήρθε μια ονειρική και σοκολατένια μυρωδιά, παρόλο που οι σοκολάτες ήταν καλά κλεισμένες στις συσκευασίες τους. Σοκολάτες καραμελένιες, bitter, γάλακτος. Με Fleur de Sel, με πραλίνα, με υπέροχα σχέδια που σχεδόν λυπάσαι να δαγκώσεις. Όλες σε υπέροχες pop συσκευασίες. Παράδεισος. Θα τις βρείτε στο GB Corner Concept Store, μόλις φθινοπωριάσει, τα γλυκά ήδη είναι εδώ και μας περιμένουν.

image

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία: Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Πλ. Συντάγματος, 210 3330000

Ξενοδοχείο King George: Βασ. Γεωργίου Α’, Πλ. Συντάγματος, 210 3222210

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ