1821 Digital Gallery
Fishαλίδα
ΤΕΥΧΟΣ 336
TASTE POLICE

Fishαλίδα

Ψαράκια στο κέντρο της πόλης

Μπροστά από το μικρό παρκάκι, Β. Κωνσταντίνου και Ριζάρη, περνάω καθημερινά. Ρίχνω κλεφτές ματιές σε μαγαζί-φιλέτο που καιρό είναι κλειστό, προχτές βλέπω φως και μπαίνω. Η Fishαλίδα με όνομα μισό ψάρι, μισό… πιοτί, μετράει δυο βδομάδες ζωής και έχει ιδιοκτήτες συμπαθητικούς και μερακλήδες που λατρεύουν το ψάρι, το θεωρούν υπερτιμημένο και θελήσανε να κάνουν ένα εστιατόριο καλό, νόστιμο και προσιτό. Το χώρο τους τον φτιάξανε με χρώματα γαλάζια και πορτοκαλιά που κάνουν θαλασσινό κοντράστ, με πολύ άσπρο για να φωτίζει, με άνετα έπιπλα και υπέροχα φωτιστικά, με δύο επίπεδα, αν ανέβεις δυο σκαλιά θα βρεις το μπαρ και το μεγάλο του τραπέζι, εκεί κάθονται όσοι θέλουν τσίπουρα και κάτι ψιλό για να τσιμπήσουν.

Ο κατάλογος έχει πολλούς μεζέδες, έχει ψαράκια φτωχικά αλλά και ψάρι κατηγορίας άλφα-άλφα για τη σχάρα. Εμείς προχτές πέσαμε με τα μούτρα στους μεζέδες και ακούστε, φίλοι μου, τι παρέλασε από το τραπέζι μας, μια παρέα κομψή που θέλει να διατηρήσει τη γραμμή της… Ξεκινήσαμε με κακαβιά χυλωμένη, σκέτο άρωμα. Προσθέσαμε ταραμοσαλάτα, άσπρη και δυνατή, και αχινοσαλάτα. Συνεχίσαμε με συμιακό γαριδάκι τηγανητό, με φακές και καπνιστό κολιό, με χταποδάκι, με γαύρο μαρινάτο, με μπρουσκέτες με τις οποίες ξετρελάθηκα, φρυγανισμένα ψωμάκια με ψαχνά από γαριδούλες-καραβιδούλες τηγανισμένα με κομματάκια φέτας σε λάδι με μπούκοβο. Εκεί πάνω η παρέα πέρασε στο τρίτο Μαντινεία Τσέλεπου (έχουν μόνο καλά εμφιαλωμένα με τιμές από € 15), και συνέχισε με πετροσωλήνες γιουβετσάκι, με πατατοσαλάτα που την κάνει η μαμά τους (και ναι, ήταν μούρλια), βάλαμε τέλος με μια πιατέλα ζουμερές καραβίδες σχάρας, το κομψό μέρος της προχτεσινής ασυγκράτητης ψαροφαγίας. Υπήρχαν πολλά ακόμη, κατάφρεσκια όπως μας είπαν φέτα συναγρίδας, μπαρμπούνια μεγάλα και για σχάρα και για τηγάνι, φαγκρόπουλα, αλλά και μακαρονάδες με θαλασσινά, μελανόρυζο με τη σουπιά και το μελάνι της.

Η Fishαλίδα φέρνει ψάρια από Χαλκίδα και Ελαφόνησο, καλαμάρια από τα Κουφονήσια, όστρακα από τη Νέα Πέραμο και πιοτί όπως τσίπουρο από τη Λάρισα – μάθαμε ότι βρήκανε το καλύτερο και πήραν όλο το καζάνι! Από γλυκά κι εκεί επιδείξαμε αυτοσυγκράτηση, πήραμε τάρτα λεμόνι, γιαούρτι με σπιτικά γλυκά κουταλιού, τούρτα σοκολάτα πολύ ελαφριά και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό μέντα. Η Fishαλίδα είναι ανοιχτή μεσημέρι-βράδυ, το μεσημέρι έχει δύο οικονομικά μενού των € 20 (με 7 πιάτα) και των € 25 (με 9 πιάτα) συν τα τσίπουρα κερασμένα, βράδυ και Κυριακή μεσημέρι υπάρχει parking δικό τους αλλά και το Polis Park απέναντι. Μόλις ανοίξει ο καιρός θα κάνουν το μαγαζί… καμπριολέ, ανοίγοντας ολόγυρα τις τζαμαρίες που έχουν θέα στο μικρό και καταπράσινο παρκάκι. Φυσικά θα είναι ανοιχτά από το πρωί την Καθαρή Δευτέρα.

FISHΑΛΙΔΑ  Ναϊάδων 2 & Αντήνορος (Χίλτον), 210 7234.551

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5