Αθλητισμος

«Έθνος διχασμένο, αθλητισμός ενωμένος»: Το Sports Illustrated κατακεραυνώνει στο εξώφυλλό του τον Τραμπ (εικόνα)

Κορυφαίοι αθλητές και παράγοντες του ΝΒΑ σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα και στέλνουν μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373866-771900.jpg

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές συνοδεύτηκε από ποικίλες αντιδράσεις.

Οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις του σε σειρά κρίσιμων θεμάτων όπως το μεταναστευτικό (ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, κατάργηση προγράμματος DACA) και τα ανθρώπινα δικαιώματα (τακτική ίσων αποστάσεων στα αιματηρά γεγονότα του Σάρλοτσβιλ) έκαναν αρκετούς να βάλουν απέναντι τους τον Αμερικανό πρόεδρο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Golden State Warriors. Κατέκτησαν το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, ωστόσο από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την απροθυμία τους να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο και να επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο. Η κίνηση του Τραμπ να γνωστοποιήσει μέσω Twitter ότι η πρόσκληση έχει ανακληθεί, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με αρκετούς επαγγελματίες αθλητές του NBA, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, να του επιτίθενται ανοικτά.

Το περιοδικό Sports Illustrated στέλνει το δικό του μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο, βάζοντας κορυφαίους αθλητές και παράγοντες να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα στο εξώφυλλο του, προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στην πολιτική του Τραμπ. Η φωτογραφία συνοδεύεται από τον τίτλο: «Έθνος διχασμένο, αθλητισμός ενωμένος».

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς ενώνει τα χέρια του με τον Στεφ Κάρι, τον κομισάριο του NFL Ρότζερ Γκούντελ αλλά και άλλες εξέχουσες φιγούρες του αθλητισμού, που αντιστέκονται στον διχασμό τον οποίο θέλει να σπείρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω. Δεν θα τον αφήσω να χρησιμοποιήσει ποτέ τον αθλητισμό ως πλατφόρμα για να μας χωρίσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΛεΜπρον Τζέιμς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ