Αθλητισμος

Επί κοντώ δρόμου στο Σύνταγμα (εικόνες)

Εντυπωσιακά άλματα και ρεκόρ στο αστικό τοπίο της Αθήνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96557-193659.jpg

Το 3o Athens Street Pole Vault φιλοξενείται στο Σύνταγμα και επίσης θα περάσει από το Ζάππειο και τη Μαρίνα του Φλοίσβου. Η ιδέα του επί κοντώ δρόμου «γεννήθηκε» πριν από 20 χρόνια στην Γερμανία και ήρθε στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια έπειτα από εισήγηση στον ΣΕΓΑΣ από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Κώστα Φιλιππίδη και τον προπονητή του, Δημήτρη Κυτέα.

image

Η πόλη της Αθήνας έχει εξασφαλίσει τη διεξαγωγή της διοργάνωσης για τα επόμενα χρόνια, όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή παρουσία των επτά ξένων αθλητών και του Έλληνα παγκόσμιου πρωταθλητή, Κώστα Φιλιππίδη. Το Athens Street Pole Vault με χορηγό την εταιρεία DHL είναι μία από τις μεγάλες διοργανώσεις της ομοσπονδίας στίβου μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας –που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή (3/5)– και τη σειρά αγώνων Run Greece.

image

image

Ο Κώστας Φιλιππίδης ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άλμα πάνω από τα 5,54 μ., ενώ πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων πέτυχε ο 16χρονος, Μανώλης Καραλής που πέρασε τα 5,24 μ. Εκατοντάδες Αθηναίοι και τουρίστες απαθανάτισαν τους αθλητές και τα εντυπωσιακά τους άλματα στο αστικό τοπίο στο κέντρο της Αθήνας.

image

 ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ