Αθλητισμος

Ο Κοντονής στην Ουέφα

Αύριο στη Βουλή το κρίσιμο ν/σ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96050-192691.jpg

Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσαφαίρου (Ουέφα), στη Νιόν της Ελβετίας, βρίσκεται από χτες Δευτέρα απόγευμα ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, με σκοπό  να υπάρξει διατύπωση κοινής αποδοχής στο αθλητικό νομοσχέδιο (ν/σ)  που θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή, ώστε να αποφύγει η Ελλάδα την αποβολή της από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι συζητήσεις άρχισαν χτες και είναι βέβαιο ότι συνεχίστηκαν σήμερα Τρίτη πρωί, χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό. Ο υφυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα σήμερα.

Αύριο, από την τελική διατύπωση των κρίσιμων διατάξεων, θα φανεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του κ. Κοντονή. Αν τα πράγματα παραμείνουν όπως είναι, αμέσως μόλις οι διατάξεις που έχει φέρει η κυβέρνηση γίνουν νόμος του κράτους, η Ουέφα θ΄ ανακοινώσει τον αυτόματο αποκλεισμό της εθνικής ομάδας και των συλλόγων από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ ανάλογη απόφαση θα πάρει και η Φίφα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ουσία του θέματος είναι αν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) θα υπαχθεί σε κυβερνητικά μέτρα εξυγίανσης, κάτι που οι Διεθνείς Ομοσπονδίες δεν ανέχονται, προβάλλοντας το καταστατικό τους, το οποίο  κατοχυρώνει την ανεξαρτησία των Ομοσπονδιών - μελών τους.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ