Αθλητισμος

Μια ανάσα από τη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός (εικόνες)

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 73-71 της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
94775-190443.jpg

Με 73-71 πήρε άλλη μία νίκη ο Ολυμπιακός από την Μπαρτσελόνα και χρειάζεται ένα ακόμα νικηφόρο παιχνίδι για να βρεθεί στη χρυσή τετράδα του Final 4 της Ευρωλίγκας στη Μαδρίτη.

Στο κατάμεστο ΣΕΦ οι «ερυθρόλευκοι» απέσπασαν τη νίκη με άγχος, καθώς με την εμπειρία της και την επιμονή της η Μπαρτσελόνα έφερε το παιχνίδι στο πόντο.

image

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 19 πόντους, με τον Βασίλη Σπανούλη να προσθέτει άλλους 15 και να μοιράζει 8 ασίστ. Από τους Καταλανούς κορυφαίος ήταν ο Ναβάρο με 14 πόντους, με τον Σατοράνσκι να είχε 12. Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη (23/4) στις 22:00 και πάλι στον Πειραιά.

image

Ο Ολυμπιακός δεν προκρίθηκε ακόμη στο Final 4 αλλά πρέπει να το κάνει την Πέμπτη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Είναι μία πολύ μεγάλη νίκη επί ενός πολύ μεγάλου αντιπάλου. Ήταν ένα παιχνίδι, που μετά τη νίκη στη Βαρκελώνη άλλαξαν τα δεδομένα κι έπρεπε να κερδίσουμε εμείς. Στη μεγαλύτερη διάρκεια ελέγξαμε το ματς και δίκαια νικήσαμε. Παλέψαμε μέχρι το τέλος και δείξαμε χαρακτήρα. Είχαμε κάποια μικρά κενά, αλλά έτσι είναι τα ντέρμπι και δεν μπορείς να έχεις το απόλυτο για 40 λεπτά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόνο ένα καλάθι και οι υπόλοιποι πόντοι ήταν βολές, αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι σημαντικό ότι κάναμε το 2-1 και έχουμε άλλο ένα παιχνίδι, για το οποίο πρέπει να ξεκουραστούμε σήμερα, να συγκεντρωθούμε και να πολεμήσουμε. Ήταν σημαντικό ότι ο κόσμος ήταν δίπλα μας. Έσπρωξε την ομάδα και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Οι παίκτες μας έδειξαν την απαραίτητη συγκέντρωση και ετοιμότητα γι’ αυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν έχουν τελειώσει όλα, θέλουμε να τα τελειώσουμε όμως την Πέμπτη» ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Το σκορ στα δεκάλεπτα διαμορφώθηκε ως εξής: 26-23, 44-36, 59-60, 73-71. 

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ