Αθλητισμος

Κοντονής: «Μας έκαναν υπερήφανους Μάστορας και Στεφανίδη» (εικόνες)

«Ήμουν έτοιμη για το μετάλλιο», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90227-181982.jpg

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής συνεχάρη τους αθλητές του στίβου Κατερίνα Στεφανίδη και Αντώνη Μάστορα για την κατάκτηση των ασημένιων μεταλλίων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Πράγας. «Οι αθλητές μας πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, χαρίζοντας στην πατρίδα μας δύο ακόμα μετάλλια σε επίπεδο διεθνών διοργανώσεων. Μας έκαναν όλους υπερήφανους. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη, τον Αντώνη Μάστορα και στους προπονητές τους για τις επιτυχίες τους, αλλά και στην υπόλοιπη ελληνική αποστολή για την θετική παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», δήλωσε ο κ. Κοντονής.

image

image

Η αθλήτρια του άλματος επί κοντώ δήλωσε λίγο μετά την απονομή του μεταλλίου ότι ένιωθε έτοιμη από καιρό για να ανέβει στο βάθρο. «Είχα κάποια προβλήματα στον προκριματικό. Δεν αισθανόμουν καλά. Δεν αποκλείεται να έφταιγε και το γεγονός ότι έφτασα την Τετάρτη από τις ΗΠΑ και δεν είχα τον χρόνο να προσαρμοστώ στους ευρωπαϊκούς χρόνους», είπε αρχικά η 25χρονη πρωταθλήτρια του επί κοντώ και συνέχισε: «Στον τελικό όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είχα την απαιτούμενη σιγουριά και αισιοδοξία. Ένιωθα έτοιμη για μεγάλα άλματα. Η Σιντόροβα ήταν σκληρή αντίπαλος κι όταν πέρασε τα 4.80 μ επέλεξα να ανεβάσω τον πήχυ στα 4.85 για να πάρω το χρυσό».

image

image

Με τα μετάλλια που πήραν η Στεφανίδη και ο Μάστορας η Ελλάδα έφτασε τα 26 στην ιστορία της διοργάνωσης, εκ των οποίων τα 12 είναι ασημένια. Επίσης, ήταν η πρώτη φορά η χώρα μας κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ, σε άνδρες και γυναίκες. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα επέστρεψε στον πίνακα μεταλλίων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2007 με το ασημένιο μετάλλιο του Λούη Τσάτουμα στο μήκος. Η ελληνική αποστολή ήταν 18η στον πίνακα των μεταλλίων στη διοργάνωση της Πράγας και στην 12η θέση του πίνακα της βαθμολογίας. Φωτό: (EPA, VALDRIN XHEMAJ, FILIP SINGER)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ