Αθλητισμος

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 4-3 σε αγώνα – διαφήμιση

Απολαυστικό ντέρμπι στην άδεια Λεωφόρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90221-181976.jpg

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τη 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με σκορ 4-3 με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει χατ τρικ και τον Καρέλη να σημειώνει το άλλο τέρμα του Παναθηναϊκού. Για τον ΠΑΟΚ σκόραραν οι Αθανασιάδης, Σκόνδρας και Νομπόα. Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ισοβαθμεί πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό, ο οποίος ωστόσο έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Ο αγώνας διεξήχθη σε άδειες κερκίδες αφού οι γηπεδούχοι ήταν τιμωρημένοι από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, εξαιτίας της τιμωρίας αυτής, πριν την αναμέτρηση αλλά και κατά τη διάρκειά της, φίλοι του Παναθηναϊκού διαδήλωσαν ειρηνικά για την απόφαση αυτή, αλλά και για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στα αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο δεν έχει να επιδείξει τίποτα πέραν των δύο γκολ. Οι άμυνες ήταν καλά διαβασμένες και δεν υπήρχαν χώροι προκειμένου να απειληθούν οι δύο εστίες, με αποτέλεσμα το θέαμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Το σκορ άνοιξε για την αθηναϊκή ομάδα ο Μπεργκ στο 27ο λεπτό με κεφαλιά σε σέντρα του Ζέκα. Το παιχνίδι μέχρι το 40' κυλούσε με τους γηπεδούχους να έχουν τον ρυθμό υπό τον έλεγχό τους. Τότε ο Αθανασιάδης ανέλαβε να δώσει νέο ενδιαφέρον κι έτσι απειλώντας αρχικά δύο φορές την εστία του Στιλ, την τρίτη ισοφάρισε τον αγώνα (42') και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στο δεύτερο μέρος το «μενού» ήταν διαφορετικό. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, προηγήθηκε με τον Σκόνδρα, όμως η είσοδος του Καρέλη έδωσε στους παίκτες του Αναστασίου νέα ώθηση, με τον μεσοεπιθετικό αρχικά να ισοφαρίζει και στη συνέχεια να δίνει ασίστ στον Μπεργκ, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ.

Το επιθετικό κρεσέντο του Σουηδού ολοκληρώθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, όταν σημειώθηκε το 4-2 και έτσι η νίκη «κλείδωσε» υπέρ των «πρασίνων». Το μόνο που κατάφερε ο «δικέφαλος του βορά» ήταν να μειώσει σε 4-3 στις καθυστερήσεις.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (51’ Καρέλης), Λαγός (80’ Κουτρουμπής), Μπεργκ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς (63’ Ατζαγκούν).

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς (85’ Κίτσιου), Γκολάσα, Περέιρα, Μακ (87’ Κωνσταντινίδης), Παπαγιαννόπουλος, Βίτορ, Νομπόα, Κόστα (79’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ