Αθλητισμος

«Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» (εικόνες)

Γκρίνια και πικρία μετά τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89325-180105.jpg

Ισόπαλος 2-2 έληξε ο αγώνας στο Γ. Καραϊσκάκης μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ντνίπρο Ουκρανίας, αποτέλεσμα με το οποίο οι Πειραιώτες πρωταθλητές Ελλάδος αποχαιρέτισαν για φέτος τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Οι οπαδοί εξέφρασαν ανοιχτά την πικρία τους για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα τους, αλλά και για τον αποκλεισμό απ’ τους Ουκρανούς που θεωρούνταν εύκολος αντίπαλος. Το γνωστό «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» ακούστηκε πολλές φορές από τις κερκίδες και έστειλε το μήνυμα προς παίκτες, τιμ και διοίκηση. Υπήρξε μάλιστα και «γιούχα» προς το φινάλε κάθε φορά που ο Σαντάνα ακουμπούσε την μπάλα.

image

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε όπως αναμενόταν, δηλαδή με πολύ επιθετική διάθεση και δυνατό πρέσινγκ, αλλά δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες στο 8ο λεπτό, όταν ο Σιόβας από εξαιρετική θέση δεν πρόλαβε την μπάλα και στο 10ο, με τον Μπόικο να νικά τον Μήτρογλου στο εξ επαφής σουτ του «Γερμανού».

image

Ο διεθνής επιθετικός ήταν όμως πιο εύστοχος τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μιλιβόγεβιτς και μπαίνοντας στην περιοχή πλάσαρε τον τερματοφύλακα της ουκρανικής ομάδας για το 1-0. Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός εμφάνισε τη γνωστή αμυντική παθογένεια των τελευταίων αγώνων, δηλαδή κάκιστη αμυντική λειτουργία, που άγγιζε τη φοβία. Με τον Σαντάνα να εκθέτει και απόψε όποιον εισηγήθηκε την απόκτησή του. Η Ντίνπρο έφτασε στην ισοφάριση στο 22΄ με κεφαλιά του Φεντέτσκι.

image

Στο 51ο λεπτό τελείωσαν όλα όταν ο Μιλιβόγεβιτς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Ολλανδού διαιτητή Μακέλι για σκληρό φάουλ στον Ματέους που έφευγε στην αντεπίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ με το πέναλτι του Ντομίνγκες στο 89΄, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Φεντέτσκι, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κάλινιτς, τον οποίο κάλυπταν Μαζουακού και Σαντάνα, έγραψε το τελικό 2-2.

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ