Αθλητισμος

Βρε μη μαλώνετε, να ’στε αγαπημένοι!

Το πάρτι ξεκίνησε νωρίς.

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 315
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαγγέλης Μαρινάκης
Βαγγέλης Μαρινάκης

Το πάρτι ξεκίνησε νωρίς. Μπούκαραν μέσα καλεσμένοι ακάλεστοι και άρχισε ο χορός, και μαζί και οι εξαλλοσύνες. Και στις εξαλλοσύνες δύσκολα διακρίνεις ποιος είναι με ποιον και τι ρόλο βαράει. Το πρώτο χιτάκι ακούστηκε μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Τόσο δυνατό, που τα ηχεία κόντεψαν να σπάσουν.  Οι ερυθρόλευκοι για ένα σπρώξιμο και ένα στραβοπάτημα του Μήτρογλου, που δεν είδε το σκαλοπάτι, ζήτησαν πέναλτι. Ένα πέναλτι που και η πιο φανατίλα Ολυμπιακός, αν έπαιζε διαιτητής, θα το έδινε αφού πρώτα έκλεινε το μάτι πονηρά στους παίκτες-ινδάλματά του. Σημαντικό γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχασε. Γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση τα υποτιθέμενα πέναλτι θα έμπαιναν στο σκληρό δίσκο της διοίκησης, για να τα επαναφέρει στην επιφάνεια με την πρώτη ευκαιρία.

Την επομένη του ματς, θυμωμένος και κάτι παραπάνω, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης έριξε την πρώτη βολή. Ζήτησε από την ΕΠΟ να παίζει τον Ολυμπιακό 50-50 για να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα της περασμένης χρονιάς. Αν ήταν ζωγράφος και του ζητούσαν να αποτυπώσει σε καμβά τη δήλωσή του, οι πινελιές θα σχημάτιζαν ένα τριφύλλι και δίπλα τη φυσιογνωμία του Νικόλα Πατέρα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο κύριος Μαρινάκης βρέθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, όπου του επανέλαβε σε αυστηρό τόνο σύμφωνα με το ρεπορτάζ το αίτημα του Ολυμπιακού.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή το καθεστώς στον Παναθηναϊκό παρέμενε το καλοκαιρινό. Επικεφαλής ο Τζίγκερ, με πρόεδρο τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, μετά το ατυχές ισόπαλο αποτέλεσμα του τριφυλλιού την πρώτη αγωνιστική στην έδρα του με την Ξάνθη και ξέροντας τι τον περιμένει, αποφάσισε να αποχωρήσει. Κουράστηκε, βαρέθηκε, ας έρθουν οι περυσινοί να αναλάβουν. Και επέστρεψαν θριαμβευτές ο Πατέρας αγκαζέ με τον Βγενόπουλο και το μνημόνιό του.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το χρόνο να κυλήσει εις βάρος του. Οι νέες εξελίξεις επέβαλαν νέα στρατηγική. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε με τον Σωκράτη Κόκκαλη και μεταξύ άλλων συζήτησαν και αποφάσισαν την πρόσληψη του Βασίλη Γκαγκάτση ως νομικού συμβούλου στην ΠΑΕ, ο οποίος τις μέρες εκείνες συμπλήρωνε 20 μήνες μακριά από την ΕΠΟ. Όταν το ρεπορτάζ αναφέρει «μεταξύ άλλων», τότε εννέα στις δέκα περιπτώσεις το θέμα ήταν ένα, η πρόσληψη Γκαγκάτση, και όλα τα άλλα απλό φούμο. Ο Ολυμπιακός μετά τις προειδοποιητικές βολές του Βαγγέλη Μαρινάκη για 50-50, δεν μπορούσε να μείνει στα λόγια, έπρεπε να προχωρήσει σε πράξεις. Έτσι, προσέλαβε στην ομάδα τον παράγοντα που ο Νικόλας Πατέρας θεώρησε νούμερο ένα εχθρό του.

Την Κυριακή που μας πέρασε ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής μέσα από το Χαριλάου με τρεις βαθμούς, χάρη σε ένα πέναλτι που εφηύρε ο Δαλούκας, δίνοντάς του το δικαίωμα να αποκαλεί τον Γκράχαμ Μπελ, τον Γουτεμβέργιο, τον Τέσλα, τον Τόμας Έντισον και άλλους εφευρέτες, συναδέλφους. Η οργή του προέδρου των προέδρων κυρίου Μαρινάκη –αφού αυτός ηγείται τώρα της Σούπερ Λίγκας– αποτυπώθηκε σε μία σκληρή δήλωση, που θα τη ζήλευε ακόμη και ο πρόεδρος του παθόντος Άρη. Μίλησε για καθαρό έγκλημα, ένα έγκλημα εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου, και τόνισε ότι για να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο θα πρέπει πρώτα να το ξεβρομίσουμε από ένα παρακράτος διαιτητών και παραγόντων που το δημιούργησαν πέρυσι και συνεχίζει να μεγαλουργεί ακόμη και στη δεύτερη αγωνιστική, όπως και στην πρώτη. Ακόμη και ο μαθητής που έγραψε στο διαγώνισμά του ότι η Σκανδιναβία είναι μια πράξη που κάθε πολιτισμένος άνθρωπος θα πρέπει να αποφεύγει (!!!) θα απαντούσε ότι το παρακράτος των παραγόντων που ανέφερε ο κ. Μαρινάκης έχει ως αποδέκτη τον επικεφαλής της διοίκησης του αιωνίου αντιπάλου.

Στην ανοιχτή αυτή επίθεση η επίσημη θέση του Παναθηναϊκού ήταν έκκληση για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Δεν πέρασαν 24 ώρες και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης έπιασε το υπονοούμενο της πράσινης ανακοίνωσης και μετά το παιχνίδι της ομάδας του με τον Πανσερραϊκό, που σημαδεύτηκε από την κακή διαιτησία του ρέφερι Αμπάρκιολη, δήλωσε ότι εφιστά την προσοχή όλων και προειδοποιεί ότι με τέτοιες διαιτησίες το πρωτάθλημα δεν τελειώνει, ενώ το να βγαίνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ειδικά μετά την πρόσληψη του αρχιτέκτονα της Παράγκας και να μιλάνε για κάθαρση του ποδοσφαίρου είναι σαν να μιλάει ο Σαντάμ Χουσεΐν για ανθρώπινα δικαιώματα. Τα μυστικά γεύματα με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τα ξέρουμε, τα καταγγέλλουμε και δεν πρόκειται να τα δεχτούμε!!!

 

Είμαστε μόλις στη αγωνιστική κι όπως διαπιστώνετε όλοι σας με μεγάλη ευκολία το θέαμα και η ποιότητα του αθλήματος μονοπωλούν ήδη το ενδιαφέρον μας. Να μην τελειώσει ποτέ του, κύριε Αδαμίδη μου. Ποιος θέλει να στερηθεί αυτή την ευχαρίστηση;       

 info@athensvoice.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ