Αθλητισμος

Ο Παναθηναϊκός στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Μπάσκετ

Επικράτησε του Ολυμπιακού με 77-76 (video) 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78421-158244.jpg

Αν και με πολλές απουσίες ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη από τον Ολυμπιακό στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ και πέρασε στους ημιτελικούς του κυπέλλου μπάσκετ. Οι «πράσινοι» κέρδισαν με 77-76 τους «ερυθρόλευκους» χάρις σε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπατίστα στα 4 δέκατα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το -11 της τρίτης περιόδου, αλλά και το -10 (68-58) στα πέντε τελευταία λεπτά. Ο Νίκος Παππάς με 19 πόντους και ο Μπατίστα με 12 ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού, ενώ καθοριστικός σε ένα ακόμη ματς ήταν και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που πέτυχε το τρίποντο της ισοφάρισης (75-75) στα τελευταία 16 δευτερόλεπτα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να «καθαρίζει» το ντέρμπι στο ξεκίνημα του τρίτου 10λεπτου, όταν με σερί 13 -0 μετέτρεψε το εις βάρος του 33-32 σε 45-33 και προς στιγμή έδειξε ότι δεν θα συναντούσε ιδιαίτερα προβλήματα. Το συγκρότημα του Μπαρτζώκα ήταν σαφώς πιο έτοιμο, είχε περισσότερες λύσεις, πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και είχε σε καλή μέρα με 16 πόντους τον Λοτζέσκι.

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε: «Ίσως σήμερα να παίξαμε πάνω από το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Παίξαμε αυτό το παιχνίδι με πολλή αυτοπεποίθηση. Είχαμε πολύ καθαρές ιδέες στην άμυνά μας, που ήταν το κλειδί, και πάθος στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός ξέραμε πως παίζει καλά στο ανοιχτό γήπεδο και μπορεί να πετυχαίνει εύκολα καλάθια. Εμείς παίξαμε καλή άμυνα στο τρανζίσιον στο πρώτο ημίχρονο».

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Ήταν πολύ απογοητευτικός ο τρόπος που χάθηκε η νίκη. Δεν έχω λογική εξήγηση για αυτό που συνέβη. Όλοι βρίζουν. Κι εμείς έτσι θα βρίζαμε. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ, αλλά είναι πολύ σκληρό για τον τρόπο που χάνεις. Συνέβη ό,τι έπρεπε για να χάσουμε αυτό το ματς. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ματς με την αναπληρωματική του πεντάδα. Υπήρξε μια χαλάρωση στον αμυντικό τομέα και συνέβη ό,τι μπορούσε να συμβεί για να χάσουμε το ματς. Κάναμε δύο λάθη σε μις ματς, δύο πικ εν ρολ άμυνες τραγικές, χάσαμε το ριμπάουντ από air ball τρίποντο, χάσαμε μια βολή από παίκτη με ευστοχία 90%, ενώ παρότι έπρεπε να κάνουμε ένα φάουλ, δεν έγινε από κανέναν και το παιχνίδι κρίθηκε».

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού περίμεναν την αποστολή της ομάδας έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και αποδοκίμασαν έντονα παίκτες και τεχνική ηγεσία για την ήττα.

Επιβαρυντικά είναι όσα έγραψα οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο Μεταξύ άλλων, έγραψαν ότι ο επικεφαλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο στις άσπρες πολυθρόνες που βρίσκονται δίπλα στο παρκέ και εξύβριζε τους ρέφερι ενώ χαρακτηριστικά είπε: «το βράδυ θα έρθω σπίτι σας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ