1821 Digital Gallery
Καπό: «Κόκκινη κάρτα ή θα πεθάνετε»

Καπό: «Κόκκινη κάρτα ή θα πεθάνετε»

Τι λέει ο ποδοσφαιριστής, τι απαντάει ο Λεβαδειακός

Μαφία που θα σκότωνε τον ίδιο και την οικογένειά του, αν δεν έπαιρνε εσκεμμένα κόκκινη κάρτα ώστε να χαθεί το ματς, ήταν η ποδοσφαιρική ομάδα του Λεβαδειακού, η οποία έστηνε παιχνίδια στο «Στοίχημα». Αυτό είπε σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «So Foot» ο κ. Ολιβιέ Καπό, Γάλλος πρώην διεθνής παίκτης, που παίζει τώρα στην Πολωνία.

Όμως ο Λεβαδειακός διαψεύδει τα λεγόμενα και υπαινίσσεται αγωγές. Στην ίδια γραμμή και ο κ. Παύλος Τοπίδης, ο μεσολαβητής που είχε φέρει τον αθλητή στην Ελλάδα.

Ακολουθούν οι θέσεις των δύο πλευρών:

Τι λέει ο κ. Ολιβιέ Καπό

Σχετικα
Η Μαρία Μόλαρη σάρωσε στο Red Bull Dance Your Style 2021
Η Μαρία Μόλαρη σάρωσε στο Red Bull Dance Your Style 2021

«Υπήρξαν απειλές για τη ζωή μου από τον πρόεδρο της ομάδας. Πριν από ένα παιχνίδι, ήρθαν στο σπίτι μου κάποιοι άνθρωποι, γείτονες, που ζήτησαν να πάρω κόκκινη κάρτα. Το είχαν παίξει στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ και θα μου έδιναν μερίδιο από τα κέρδη. Και ο πρόεδρος, που τα ήξερε όλα από την αρχή, με πήρε τηλέφωνο μια μέρα πριν τον αγώνα και με ρώτησε αν δεχόμουν την προσφορά. Του είπα πως είμαι νομοταγής και δεν κάνω τέτοια πράγματα κι αν νόμιζε πως είμαι διεφθαρμένος, καλύτερα να έφευγα από την ομάδα. Τότε μου απάντησε: «Δεν θα πας πουθενά γιατί θα σκοτώσω εσένα, τη γυναίκα και τα παιδιά σου. Δεν θα ξαναδείς την οικογένειά σου’» Τελικά έπαιξα στο ματς, χάσαμε και γύρισα σπίτι. Νομίζω πως ο πρόεδρος θέλει να τεστάρει τους παίκτες, να τους τρομοκρατεί. Είναι δραματικό. Δείχνει για το τι είναι ικανοί, δεν είναι αυτό ποδόσφαιρο. Ακόμη και η Αφρική είναι σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα στο ποδόσφαιρο».

«Τα παιχνίδια συναλλάσσονται, αλλά και τα συμβόλαια επίσης. Πολλά συμβόλαια είναι μαύρα, και όταν πηγαίνεις στους αρμόδιους θεσμούς να πάρεις τα δεδουλευμένα σου λένε δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο. Μετά παίρνεις το 1/3 αυτών και προσπαθούν σε απομονώσουν και να σε εξαντλήσουν το ταχύτερο δυνατό».

«Ο πρόεδρος της ομάδας μου δε νοιαζόταν γι΄αυτά. Νομίζω τιμωρήθηκε για τρία χρόνια για συναλλαγή παιχνιδιών, δε ξέρω καν αν μπήκε φυλακή καθόλου. Έχει σωματοφύλακες, πιστεύετε είναι σοβαρά πράγματα αυτά ; Δηλαδή ο πρόεδρος της Λυών έχει σωματοφύλακες όταν περπατά; Μερικές φορές οπλοφορεί. Κάνει συναντήσεις έναν με έναν με τους ποδοσφαιριστές. Όλοι στα αποδυτήρια τρέμαμε να του μιλήσουμε.

Σχετικα
Σάκκαρη: Εγκατέλειψε τον ημιτελικό στο Kremlin Cup - Τι συνέβη
Σάκκαρη: Εγκατέλειψε τον ημιτελικό στο Kremlin Cup - Τι συνέβη

Όσον αφορά τους μισθούς, αποφασίζει πάντα ένας άνθρωπος, ο πρόεδρος. Ο σύλλογος λειτουργεί σα μαφία. Δε θέλω βεντέτα, απλά να στείλω ένα σημάδι κινδύνου. Στο τέλος κουράστηκα, δεν πήρα όλα τα χρήματα, ήθελα μόνο να φύγω από τη χώρα».

Τι λέει η ΠΑΕ Λεβαδειακός

«Οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τον ποδοσφαιριστή Olivier Kapo έχουν τακτοποιηθεί πλήρως με την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του.

Όσα άλλα αναφέρει ο ποδοσφαιριστής στην συνέντευξή του είναι αποκύημα της φαντασίας του, λόγω της οδυνηρής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται (καθημερινά φθάνουν ειδοποιητήρια για οφειλές του στη Γαλλία) και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Ήδη δημόσια έχει τοποθετηθεί ο μάνατζερ του κ. Παύλος Τοπίδης και τα ανωτέρω μπορεί να επιβεβαιώσει και ο δικηγόρος του κ. Μηνάς Λυσάνδρου».

Τι λέει ο κ. Παύλος Τοπίδης

«Με μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν σέβονται το ότι το ελληνικό πρωτάθλημα τους έδωσε ένα συμβόλαιο όταν οι ομάδες που τους ανέδειξαν τους έδιωξαν.

Είναι κρίμα για έναν ποδοσφαιριστή πού έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση όπως ο Σισέ όχι μόνο δεν ενέπνευσε αλλά αλλοίωσε την πολύ καλή του εικόνα και παράλληλα έκανε και ζημιά (επαγγελματική και χρηματική) σε εμάς που τον εμπιστευτήκαμε.

Οι δηλώσεις του είναι ψευδείς και δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια και πλέον οι νομικές υπηρεσίες του γραφείου μας θα τον οδηγήσουν μπροστά στην δικαιοσύνη.

Επίσης εκτός από το να δηλώνουν κάποια πράγματα σε ιστοσελίδες θα ήταν καλύτερο να απευθύνεται στα αρμόδια όργανα.

ΥΓ. Αλήθεια σε ποιο παιχνίδι πήρατε κόκκινη κάρτα και σώσατε τη γυναίκα και το παιδί σας;».

Μ.Φ.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5