Αθλητισμος

Ο Λιούις Χάμιλτον φόρεσε όλα του τα κοσμήματα σε διαμαρτυρία κατά της ομοσπονδίας της F1

«Αν δεν με αφήσουν, τότε θα οδηγήσει άλλος, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Μαϊάμι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Formula 1: Φουντώνει η κόντρα Λούις Χάμιλτον-FIA για τα κοσμήματά του
Ο Λιούις Χάμιλτον © ΕPA Pool

O Λούις Χάμιλτον κάλεσε την ομοσπονδία της Formula 1 να κάνει πίσω όσον αφορά τις οδηγίες προς τους οδηγούς να μη φορούν κοσμήματα μέσα στα μονοθέσιά τους.

Νέα διάσταση παίρνει η κόντρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με τον Λούις Χάμιλτον, αφού ο Βρετανός απάντησε στη νέα οδηγία απαγόρευσης χρήσης κοσμημάτων εντός μονοθεσίου, με τρόπο τόσο εμφατικό που κάνει το γύρο του κόσμου!

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης στο Μαϊάμι, φορώντας 8 δαχτυλίδια, 4 κολιέ, 3 ρολόγια και τα σκουλαρίκια του! Έτσι πέρασε ξεκάθαρο μήνυμα προς το νέο πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ. «Δεν μπορούσα να φορέσω άλλα κοσμήματα σήμερα», είπε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Χάμιλτον έφτασε φορώντας μια ολόσωμη στολή με πολλά ανοιχτά κουμπιά στο μακρυμάνικο πουκάμισό του και είχε τουλάχιστον τέσσερα στοιβαγμένα κολιέ. Αργότερα εμφανίστηκε με τη φανέλα της Mercedes φορώντας τουλάχιστον τρία ρολόγια και με τέσσερα δαχτυλίδια σε κάθε χέρι. Έχει επίσης σκουλαρίκια και δαχτυλίδι στη μύτη και είπε ότι μερικά από τα τρυπήματα δεν μπορούν να αφαιρεθούν.


Η FIA αυστηροποίησε την Πέμπτη την απαγόρευσή της για μη κανονιστικά εσώρουχα και τρυπήματα σώματος, καθιστώντας τα μέρος του επίσημου τεχνικού ελέγχου, πράγμα που σημαίνει ότι τέτοιες επιλογές υπόκεινται σε έλεγχο από τους υπεύθυνους του αγώνα.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ είπε ότι η FIA ήταν υπερβολική και αναρωτήθηκε αν ο κανόνας στοχεύει ειδικά τον Χάμιλτον.

«Πιστεύω ότι είναι περιττό να ανακινήσουμε αυτό το θέμα και πιθανότατα σε αυτό το στάδιο είναι κάτι περισσότερο προσωπικό, νιώθω ότι στοχεύουν ιδιαίτερα τον Λιούις», είπε ο Φέτελ. «Κατά κάποιον τρόπο, υπάρχει μια ανησυχία για την ασφάλεια, προφανώς αν έχετε πράγματα και το αυτοκίνητο πάρει φωτιά. Σε κάποιο βαθμό, υπάρχει προσωπική ελευθερία και είμαστε αρκετά μεγάλοι για να κάνουμε τις επιλογές μας».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Πιερ Γκασλί της Scuderia Alpha Tauri: «Εκτιμώ το γεγονός πως η FIA προσέχει την ασφάλειά μας. Είναι τόσο δική τους όσο και δική μας προτεραιότητα. Όμως επί του θέματος, έχω και εγώ κάποια θρησκευτικά αντικείμενα που φορά όταν αγωνίζομαι, που είναι σημαντικά για μένα και δεν νιώθω άνετα με το να μη τα έχω μαζί μου στο αυτοκίνητο. Είναι κάτι προσωπικό και θα πρέπει να έχουμε την ελευθερία να κάνουμε ότι νιώθουμε πως είναι σωστό για εμάς».

Για πολλούς, πρόκειται για μία ξεκάθαρη προσωπική κόντρα ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον πρόεδρο της FIA. Άλλωστε αυτή η απαγόρευση ουσιαστικά καθρεφτίζει τον Λούις, που υπενθυμίζουμε πως μετά το αμφιλεγόμενο φινάλε του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021, σνόμπαρε το επίσημο γκαλά της FIA. Την πρώτη επίσημη εμφάνιση του Σουλαγέμ ως πρόεδρος της FIA.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ