Αθλητισμος

Ντε Μπρόινε - Κουρτουά: Βέλγικος εμφύλιος για κάτι παραπάνω από μία πρόκριση

Οι δυο τους μονομαχούν απόψε για μία θέση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία με τους Κέβιν Ντε Μπρόινε και Τιμπό Κουρτουά.
© Soccrates Images / Getty Images

Κέβιν Ντε Μπρόινε - Τιμπό Κουρτουά: Το περιστατικό του 2014 που πάγωσε τις σχέσεις των δύο Βέλγων παικτών και έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως.

Αφού η Λίβερπουλ εξασφάλισε το ένα από τα δύο εισιτήρια για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι, απόψε ήρθε η ώρα να δούμε και τον δεύτερο κάτοχο. Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι κοντράρονται στην ισπανική πρωτεύουσα, με τους Άγγλους να καλούνται να υπερασπιστούν το 4 - 3 του πρώτου αγώνα. Πίσω από αυτό το ζευγάρι κρύβεται μία ιστορία ανάμεσα σε δύο σταρς των δύο ομάδων, που άλλαξε κατά πολύ τη μεταξύ τους σχέση. Ο Τιμπό Κουρτουά πρόδωσε το 2013 τον τότε καλό του φίλο Κέβιν Ντε Μπρόινε αναπτύσσοντας μία παράνομη σχέση με την τότε σύντροφο του διάσημου μέσου, κάτι που έβαλε φωτιά στα μέσα της εποχής.

Μάντσεστερ Σ. - Ρεάλ Μ. 4 - 3 | Highlights - UEFA Champions League 21/22 - 26/04/22 | COSMOTE SPORT

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για το ποιο είναι το στάτους των Ντε Μπρόινε και Κουρτουά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο ένας ηγείται μίας από τις πιο ποιοτικές και ακριβές ομάδες που έχει δει ποτέ ο πλανήτης, ενώ ο αντίστοιχα ο άλλος συγκαταλέγεται μέσα στους τοπ τερματοφύλακες στον κόσμο. Εκτός απο το συλλογικό επίπεδο οι δυο τους πρωταγωνιστούν και με την εθνική ομάδα της χώρας τους όντας τα μεγάλα ονόματα μιας χρυσής φουρνιάς ποδοσφαριστών. Από το 2012 και έπειτα η εθνική Βελγίου συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα διεθνή τουρνουά παίζοντας θεαματικό ποδόσφαιρο και οι δύο αθλητές έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι΄αυτό. Πριν από μία οκταετία η σχέση των δύο παικτών δοκιμάστηκε εξαιτίας ενός συμβάντος που κέντρισε το ενδιαφέρον των αθλητικών ταμπλόιντς.

Το 2014 ο Κέβιν Ντε Μπρόινε κυκλοφόρησε την αυτο - βιογραφία του με τίτλο «Keep It Simple». Μέσα εμπεριέχονται πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον ταλαντούχο σταρ της Σίτι, όμως μία συγκεκριμένη μάζεψε πάνω της όλα τα φώτα. Σε ένα κεφάλαιο του βιβλίου αναφέρεται πως ο Τιμπό Κουρτουά ανέπτυξε μία εφήμερη σχέση με την τότε κοπέλα του Ντε Μπρόινε, Καρολίν Λίνχεν. Την είδηση επιβεβαίωσε και η ίδια στα ΜΜΕ λίγο αργότερα, με τον Ντε Μπρόινε να μαθαίνει από τρίτους το τι ακριβώς συνέβη.

Αυτό έλαβε χώρα σε μία περίοδο, που ήταν γνωστό στο ποδόσφαιρο της ηπείρου, πως ο Ντε Μπρόινε δεν ήταν και ο πιο εύκολος άνθρωπος να συνεργαστείς. Ο τότε νεαρός χαφ είχε τη φήμη του οξύθυμου χαρακτήρα, κάτι που τον οδήγησε και στην έξοδο από την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο. Μάλιστα σύμφωνα με τον Special One την ώρα που έμπαινε άλλαγη σε μία αναμέτρηση, ο τότε 20χρονος Ντε Μπρόινε του είπε με έντονο ύφος στο αυτί πως «Απαιτώ να παίζω σε κάθε ματς βασικός. Είμαι ο καλύτερος και πρέπει να είμαι συνέχεια στην εντεκάδα». 

Το συμβάν εκτυλίχθηκε όταν μετά από έναν καυγά του ζευγαριού στο σπίτι της οικογένειας Ντε Μπρόινε, εκείνη απόφασισε να πάει στην Μαδρίτη για να ηρεμήσει. Εκεί η Λίνχεν γνώρισε τον Τιμπό Κουρτουά και αμέσως ήρθαν πολύ κοντά. «Είχα μάθει ότι ο Κέβιν είχε κάνει κάτι με μία φίλη μου και έτσι θέλησα να πάω στη Μαδρίτη για να βρω την ηρεμία μου. Εκεί γνώρισα τον Τιμπό μέσω κοινών γνωστών. Είναι αλήθεια πως αμέσως δεθήκαμε. Ο Τιμπό μου έδωσε σε ένα βράδυ όλα όσα δεν μου είχε δώσει ο Κέβιν σε τρία χρόνια σχέσης» ανέφερε στα μέσα η πρώην σύντροφος του Ντε Μπρόινε. Ο διάσημος τερματοφύλακας ομολόγησε σε έναν κοινό φίλο εκείνου και του Ντε Μπρόινε τι είχε συμβεί και έτσι έφτασε στα αυτιά του νυν μέσου της Σίτι. Ένα μεγάλο σκάνδαλο είχε μόλις ξεσπάσει και οι δύο συμπαίκτες δεν ήταν πια φίλοι.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ταράζεται από ένα παρόμοιο περιστατικό. Το 2010 στη Βρετανία βγαίνει στην επιφάνεια μία είδηση, που αγγίζει μέχρι και τα αποδυτήρια της εθνικής Αγγλίας πριν το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Αποκαλύπτεται πως ο παντρεμένος και με δύο παιδιά, Τζον Τέρι, έχει συνάψει παράνομη σχέση με τη σύζυγο του κολλητού του Γουέιν Μπριτζ. Οι δύο τους πριν από όλα αυτά τα τεκταινόμενα ήταν αχώριστοι και μετά την αποκάλυψη δεν τους χώραγε κανένα δωμάτιο. Ο Μπριτζ είπε κοφτά στη ομοσπονδία της χώρας, πως δεν θα αγωνιστεί με τα χρώματα των «Λιονταριών» αν είναι μέρος της αποστολής ο Τζον Τέρι. Εκεί επενέβη ο τότε προπονητής της Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο και σαν Σολομώντεια λύση, αποφασίστηκε ο Τέρι να χάσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Οι δυο τους βέβαια δεν ξαναμίλησαν από τότε και όταν έπαιζαν σε διαφορετικές ομάδες, ο Μπριτζ δεν αντάλλαζε ούτε χειραψία με τον Τέρι.

Wayne Bridge refusing to shake John Terry hand

Το περιστατικό ανάμεσα στους Ντε Μπρόινε και Κουρτουά έφτασε και στα αυτιά της ομοσπονδίας της εθνικής Βελγίου. Σε αντίθεση με την αγγλική, οι Βέλγοι ήταν πολύ πιο αυστηροί και ρώτησαν τον Ντε Μπρόινε για τι έπρεπε να πράξουν και πως θα σεβαστούν κάθε επιθυμία του. Προς έκπληξη όλων ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι φέρθηκε πολύ ώριμα στο συγκεκριμένο θέμα παρά τον γνωστό τότε έκρυθμο χαρακτήρα του. Ο προπονητής του Βελγίου, Μαρκ Βίλματς, κάλεσε στο γραφείο του τον παίκτη και τον ρώτησε ευθέως για το τι θέλει ο ίδιος. Ο Ντε Μπρόινε υποστήριξε πως ο Κουρτουά δεν έπρεπε να χάσει τη θέση του στην εθνική Βελγίου εξατίας αυτού του συμβάντος. «Ο προπονητής με ρώτησε για το αν ο Τιμπό πρέπει να χάσει τη θέση του στην εθνική. Αισθάνθηκα πως δεν έχω το δικαίωμα να στερήσω από έναν ποδοσφαιριστή την ευχαρίστηση να αγωνίζεσαι για τη χώρα σου εξαιτίας ενός λάθους. Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και ναι έπρεπε να είναι βασικός με το Βέλγιο» ανέφερε ο Ντε Μπρόινε στην αυτο - βιογραφία του. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Βέλγος έδειξε τα ηγετικά του χαρακτηριστικά, που τον έκαναν να οδηγεί δύο από τις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. 

Πολλοί που γνωρίζουν την ιστορία, έχουν την άποψη πως ο Ντε Μπρόινε δεν ξέχασε ποτέ το συμβάν και στο γήπεδο θέλει πάντα να εκδικείται τον Τιμπό Κουρτουά. Τη σεζόν 2019 - 2020 η Μάντσεστερ Σίτι συνάντησε τη «Βασίλισσα» στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και ο αρχηγός των «Σίτιζενς» υπέγραψε την πρόκριση της ομάδας του στον επόμενο γύρο με 1 ασίστ και ένα γκολ. Πριν από περίπου μία εβδομάδα ο Ντε Μπρόινε συνείσφερε επίσης μία τελική πάσα και ένα τέρμα στο 4-3 του πρώτου αγώνα.

Ρεάλ - Μαν. Σίτι (1-2) Highlights - UEFA Champions League 2019/20 - 26/2/2020 | COSMOTE SPORT HD

 Παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι σε τέτοιες παρόμοιες ιστορίες και δημιουργούν πάντα ένα κλίμα, οι δυό τους έχουν μία αμιγώς επαγγελματική αλλά καλή σχέση και το γεγονός είναι πια παρελθόν. Από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και οι δύο έχουν προχωρήσει τις ζωές τους έχοντας γίνει πλέον γονείς. 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kevin De Bruyne (@kevindebruyne)

 

Το βράδυ της 4ης Μαΐου οι δύο παίκτες βρίσκονται αντιμέτωποι για ακόμη μία φορά με φόντο την πρόκριση στο μεγαλύτερο διασυλλογικό ραντεβού και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το ποιος θα επικρατήσει. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ