Αθλητισμος

Η UEFA απέκλεισε τη Ρωσία από όλες τις διοργανώσεις της

Λόγω της εισβολής των δυνάμεων της χώρας στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παίκτες της Spartak Moscow κάνουν προθέρμανση για αγώνα της UEFA
Παίκτες της Spartak Moscow σε αγώνα της UEFA © EPA / LESZEK SZYMANSKI

Η UEFA απέκλεισε τη Ρωσία από όλες τις διοργανώσεις της για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο

Η UEFA ανακοίνωσε ότι οι ρωσικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι τίθενται εκτός Champions League, καθώς και των υπολοίπων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (2022-2023), λόγω της εισβολής των δυνάμεων της χώρας στην Ουκρανία. 

H εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να διατηρήσει και να επεκτείνει τον αποκλεισμό εθνικών ομάδων και συλλόγων της χώρας, λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης στην Ουκρανία. Με βάση τη σημερινή απόφαση, οι ρωσικοί σύλλογοι δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις διασυλλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας περιόδου (Champions League, Europa League, Europa Conference League, Youth League, Champions League γυναικών), ενώ η εθνική ομάδα ανδρών της χώρας αποκλείεται από την προσεχή διοργάνωση του Nations League και υποβιβάζεται αυτόματα στη Γ΄ κατηγορία. Εκτός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021-23 μένει και η εθνική ελπίδων της Ρωσίας.

H εθνική γυναικών της Ρωσίας αποβάλλεται από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Αγγλία, και θα αντικατασταθεί από την Πορτογαλία (την οποία είχε αποκλείσει στα πλέι-οφ), καθώς και από τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών του 2023.

Τέλος, η UEFA αποφάσισε ότι απορρίπτεται η υποψηφιότητα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρωσίας για την ανάληψη της τελικής φάσης του EURO 2028 ή του 2032.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ