Αθλητισμος

Νεκρή η Νταμάρις Μούτι Μουτούα - Βασικός ύποπτος για τη δολοφονία ο φίλος της

Το πτώμα της βρέθηκε σε αποσύνθεση στο σπίτι της στην Κένυα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δρομέας Νταμάρις Μούτι Μουτούα βρέθηκε δολοφονημένη στην Κένυα
Η δρομέας Νταμάρις Μούτι Μουτούα βρέθηκε δολοφονημένη στην Κένυα @NewTimesRwanda/Twitter

Η Νταμάρις Μούτι Μουτούα, αθλήτρια στίβου, βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στην Κένυα. Αναζητείται ο φίλος της για τη δολοφονία.

Η δρομέας, Νταμάρις Μούτι Μουτούα, γεννημένη στο Μπαχρέιν με καταγωγή από την Κένυα, βρέθηκε νεκρή σήμερα Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022. Το πτώμα της αθλήτριας στίβου εντοπίστηκε στην πόλη Ίτεν στην Κένυα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός της οφείλεται σε δολοφονία και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Η δολοφονία της Damaris Muthee Mutua ήρθε επτά μήνες με τη δολοφονία της Άγκνες Τιρόπ από τον σύζυγό της. Η διάσημη αθλήτρια στίβου και Ολυμπιονίκης της Κένυας είχε βρεθεί μαχαιρωμένη στο σπίτι της στην ίδια πόλη τον περασμένο Οκτώβριο.

Δολοφονία Νταμάρις Μούτι Μουτουά - Αναζητείται ο φίλος της

Βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Νταμάρις Μούτι Μουτουά είναι ο φίλος της, ένας Αιθίοπας δρομέας.

Το πτώμα της 28χρονης αθλήτρια στίβου, η οποία είχε διπλή υπηκοότητα (Κένυα - Μπαχρέιν), βρέθηκε σε αποσύνθεση σε σπίτι στο Ίτεν, όπως δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός διοικητής της πόλης, Τομ Μακόρι, αποκαλύπτοντας ότι ο Αιθίοπας φίλος της είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έγκλημα έγινε το Σάββατο.

Το Ίτεν, όπου έγιναν και οι δύο δολοφονίες, αποτελεί δημοφιλή βάση εκπαίδευσης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Οι δύο δολοφονίες έφεραν σε πρώτο πλάνο τη βία κατά των γυναικών στη χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Για τη γυναικοκτονία η αστυνομία στην Κένυα αναζητεί τον Εσκιντέρ Χαϊλεμαριάν Φολί. Ο Αιθίοπας δρομέας ακολουθούσε προπονήσεις στην ίδια εγκατάσταση και μετά το έγκλημα, διέφυγε από την Κένυα.

«Ο ύποπτος κάλεσε έναν φίλο του και τον ενημέρωσε ότι σκότωσε την κοπέλα του... » δήλωσε ο Μακόρι στο Reuters για τη δολοφονία της Νταμάρις Μούτι Μουτουά στην Κένυα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ