Αθλητισμος

Τουρκικά ΜΜΕ: Αγόρασε την Γκεζτεπέ ο Αμπράμοβιτς

Ο Ρώσος ολιγάρχης ως γνωστόν πουλά την Τσέλσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς © Getty Images/Ideal Image

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, ο πρώην πρόεδρος της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ήρθε σε συμφωνία με την Γκεζτεπέ για την αγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Λίγο καιρό μετά την πρόσκληση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στους Ρώσους για επενδύσεις στην χώρα, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς φέρεται να είναι ένα βήμα πριν την αγορά ποδοσφαιρικής ομάδας της γείτονος. 

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα η επίσημη ανακοίνωση για την πώληση του συλλόγου θα γίνει τις επόμενες τρεις ημέρες με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου, Μεχμέτ Σεπίλ να υποστηρίζει στο στενό του περιβάλλον σχετικά με τον Αμπράμοβιτς: «Μετά από οκτώ χρόνια, έπρεπε να εγκαταλείψω το κλαμπ που αγαπώ τόσο πολύ. Αλλά νιώθω άνετα γιατί το έδωσα σε ασφαλή χέρια».

Ως γνωστόν ο Αμπράμοβιτς έχει βγάλει στο «σφυρί» την Τσέλσι, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εις βάρος του από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ιδιοκτήτης της Evraz όπως επίσης και άλλοι Ρώσοι ολιγάρχες, προσπαθούν να μεταφέρουν περιουσιακά του στοιχεία μακριά από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ που στοχεύουν την πλούσια ελίτ της Ρωσίας, προκειμένου να μην κατασχεθούν ή δεσμευθούν στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων. 

Περίπου 14.000 Ρώσοι φέρεται να έχουν αφιχθεί στην Τουρκία από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, πολλοί από τους οποίους είχαν μαζί τους πολλά μετρητά λόγω των φραγμών στις αμερικανικές πιστωτικές κάρτες. Σύμφωνα με μεσίτες που επικαλείται το Reuters, πολλοί χρησιμοποιούν μετρητά και κρυπτονομίσματα για να αγοράσουν ακίνητα ως ασφαλή επένδυση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ