Αθλητισμος

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης πρωταθλητής Ευρώπης στην πάλη

Το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης στην Πάλη, Γιώργος Κουγιουμτσίδης
Γιώργος Κουγιουμτσίδης © Twitter / Ηellenic Olympic Committee

Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης - Η εντυπωσιακή εμφάνιση και τα συγχαρητήρια Αυγενάκη.

O Γιώργος Κουγιουμτσίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης που διεξάγεται στην Ουγγαρία, στην κατηγορία των 79κ., με νίκη 7-6 επί του Ασφάρ Ασίροφ στον μεγάλο τελικό.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια, βρίσκοντας στο πρόσωπο του 20χρονου παλαιστή, Γιώργου Κουγιουμτσίδη μία τεράστια ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος στις μεγάλες διοργανώσεις.

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον εξαιρετικό Ασίροφ, ο Γιώργος Κιουγιουμτσίδης επικράτησε στο τέλος, παίρνοντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. 

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης ξεκίνησε εντυπωσιακά, παίρνοντας προβάδισμα 5-0! Ο Αζέρος μείωσε, σε 5-4, με τον τελικό να μετατρέπεται σε θρίλερ. Η πλευρά του Ασίροφ έκανε και challenge για την τελευταία λαβή, με τους κριτές να δίνουν από δύο βαθμούς στον κάθε παλαιστή, «σφραγίζοντας» τη νίκη του Κουγιουμτσίδη με 7-6.

Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Συγχαρητήρια από τον Λευτέρη Αυγενάκη

«Καταπληκτικός ο νεαρός παλαιστής μας στα 79κ. Ελευθέρας, Γιώργος Κουγιουμτσίδης Πρωταθλητής Ευρώπης στους Άνδρες, για 1η φορά στην ιστορία της Ελευθέρας Πάλης μας, 17 ημέρες μετά και το χρυσό του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23. Θερμά συγχαρητήρια, Γιώργο», έγραψε στο Twitter o υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Κουγιουμτσίδης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ