Αθλητισμος

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Εκτός η Ιταλία- Ήττα από Β. Μακεδονία

Το μοναδικό γκολ του αγώνα μπήκε στο 92΄ της αναμέτρησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Παίκτες της Ιταλίας και της Βόρειας Μακεδονίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης
Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Ιταλία - Βόρεια Μακεδονία © EPA / CARMELO IMBESI

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Εκτός η Ιταλία μετά την ήττα από τη Βόρεια Μακεδονία με 0-1 στα play off.

Η Ιταλία τέθηκε εκτός Μουντιάλ 2022 αφού ηττήθηκε στα Προκριματικά από τη Βόρεια Μακεδονία με 0-1. Το μοναδικό γκολ του αγώνα μπήκε στο 92' λεπτό της αναμέτρησης για τα play off. 

H Βόρεια Μακεδονία έκανε τεράστια έκπληξη στο Παλέρμο και με το 1-0 επί της Ιταλίας (92΄ Τραϊκόφσκι) κατάφερε να προκριθεί στους τελικούς των play off, όπου απέναντι στην Πορτογαλία θα διεκδικήσει το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ 2022.

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Παίκτες της Ιταλίας μετά την ήττα από τη Βόρεια Μακεδονία
Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Ιταλία - Βόρεια Μακεδονία - Η αντίδραση των Ιταλών στην ήττα © EPA / CARMELO IMBESI

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Έξαλλοι πανηγυρισμοί από φιλάθλους της Βόρειας Μακεδονίας
Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Φίλαθλοι της Βόρειας Μακεδονίας © EPA / CARMELO IMBESI

 

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων της ημέρας

Σε άλλες αναμετρήσεις, οι Ίβηρες έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους Τούρκους και με το 3-1 στο Ντραγκάο θα παίξουν στον τελικό των play off. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, πάντως, στάθηκε αρκετά τυχερή, καθώς στο 81΄ κι ενώ το σκορ ήταν στο 2-1, ο Γιλμάζ έστειλε "στα πουλιά" το πέναλτι που εκτέλεσε, στερώντας την ευκαιρία στην Τουρκία για να διεκδικήσει τη νίκη στην παράταση ή, στα πέναλτι εφόσον χρειαζόταν.

Με δύο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ η Ουαλία επικράτησε στο Κάρντιφ με 2-1 της Αυστρίας και θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο Κατάρ, αλλά θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στο τελικό των play off, που θα προκύψει από το νικητή της συνάντησης που έχει αναβληθεί και ακόμη δεν έχει οριστεί από την FIFA, ανάμεσα στην Σκωτία και στην Ουκρανία. 

Το γκολ του Ρόμπιν Κουάισον στο 110' χάρισε στη Σουηδία τη μεγάλη νίκη επί της Τσεχίας με 1-0 στην παράταση, στα ημιτελικά των play off της Ευρωπαϊκής Ζώνης και την έστειλε στον τελικό της Τρίτης (29/3) κόντρα στην Πολωνία.

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ επιφυλακτικές στην κανονική διάρκεια του αγώνα, δημιουργώντας ελάχιστες ευκαιρίες (ακυρώθηκε 12' γκολ του Κούχτα ως φάουλ με υπόδειξη του VAR) με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ημίωρη παράταση. Εκεί «μίλησαν» οι Σκανδιναβοί στη μία και μοναδική φάση που δημιούργησαν, με τον Κουάισον να νικάει στο 110' με κοντινό πλασέ τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Τόμας Βατσλίκ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ