Αθλητισμος

Παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν από τη Γιούλιμαρ Ρόχας

Ξεπέρασε τον εαυτό της με 15.74

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν από την Ρόχας
Παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν από τη Ρόχας © EPA/ROBERT GHEMENT

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν από τη Γιούλιμαρ Ρόχας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.

Ένα εκπληκτικό νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε στο τριπλούν η Γιούλιμαρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο και «ασημένια» στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με επίδοση 15.74 στο έκτο και τελευταίο άλμα της, βελτίωσε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ με 15,43 μ. από τις 21 Φεβρουαρίου του 2020, ενώ είχε κάνει 15.67 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας το 2021.

Η Ρόχας ξεκίνησε τον αγώνα της με 15.19 μ., άλμα που επίσης θα της χάριζε το χρυσό μετάλλιο, αφού καμία από τις υπόλοιπες αθλήτριες δεν προσέγγισε τα 15.00 μέτρα. Η Ρόχας είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 15.04 μ. και στα 15.36 μέτρα.

Η Γιούλιμαρ Ρόχας κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ το 2018 και στο Πόρτλαντ το 2016. Η 27χρονη έγινε μάλιστα η πρώτη αθλήτρια στην Ιστορία του αγωνίσματος με τρία χρυσά και μάλιστα η επιτυχία της έχει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως το προηγούμενο Παγκόσμιο έγινε πριν τέσσερα κι όχι πριν δύο χρόνια, όπως θα έπρεπε κανονικά.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στο τριπλούν η Ουκρανή Μαρίνα Μπεκ-Ρόμαντσουκ που στο έκτο άλμα της ξεπέρασε τον εαυτό τηςμε 14.74, βελτιώνοντας το προσωπικό ρεκόρ της. Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της Μπεκ-Ρόμαντσουκ στη διοργάνωση.

Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος η Τζαμαϊκανή Κίμπερλι Ουίλιαμς με 14.62, η οποία είναι και η καλύτερη επίδοσή της για φέτος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ