Αθλητισμος

Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε στους «4» του Indian Wells (βίντεο)

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε με 2-0 σετ την Έλενα Ρουμπάκινα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © EPA/RAY ACEVEDO

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Indian Wells. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ της Ρουμπάκινα.

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε πανηγυρικά το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Indian Wells, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Μετά από ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση και παρότι μπήκε νωθρά στο ματς, η Σάκκαρη επικράτησε της Έλενα Ρουμπάκινα από το Καζακστάν (Νο 20 στον κόσμο) με 2-0 σετ (7-5, 6-4) και προκρίθηκε στους «4» της διοργάνωσης.

Αντίπαλός της στην τετράδα θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού που ακολουθεί στο πρόγραμμα ανάμεσα στην Πάουλα Μπαντόσα και στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που από την προσεχή εβδομάδα θα ανέβει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί στο νο5, αν και βρέθηκε να χάνει με 4-1 στα game του πρώτου σετ, ανέβασε το ρυθμό της, πήρε τρία συνεχόμενα ισοφαρίζοντας σε 4-4 και λίγο αργότερα έφτασε στο 7-5 και στο 1-0.

Στο δεύτερο σετ ξεκίνησε με break και παρότι η 22χρονη Ρουμπάκινα την πίεσε πάρα πολύ, η 26χρονη κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και να φτάσει στη νίκη με 6-4 και στην πρόκριση στους ημιτελικούς του τουρνουά που διεξάγεται στην Καλιφόρνια.

Η 3η εφετινή συμμετοχή της Σάκκαρη σε προημιτελική φάση, μετά τα τουρνουά σε Αγία Πετρούπολη και Ντόχα, στέφθηκε και πάλι με επιτυχία. Μετά την ήττα από την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα στην Ντόχα, πριν από περίπου ένα χρόνο, από τότε μέχρι και σήμερα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παραμένει αήττητη σε φάση των "8" μετρώντας 8 σερί νίκες (16-0 σετ) μερικές εκ των οποίων απέναντι σε μεγάλα ονόματα, όπως η Οσάκα, η Χάλεπ, η Πλίσκοβα και η Σφιόντεκ.

Η Σάκκαρη, παράλληλα, πήρε ρεβάνς από την Ρουμπάκινα, στην 2η μεταξύ τους αναμέτρηση, μετά την ήττα της στους ημιτελικούς της Αγίας Πετρούπολης με 1-2 (3-6, 7-5, 6-1).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ