Αθλητισμος

ΗΠΑ: Οι γυναίκες της εθνικής ποδοσφαίρου πέτυχαν ίσες αμοιβές

Μετά από διαμάχη ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγκαν-Ραπίνο συνεχίζουν τον αγώνα για ίση αμοιβή
Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Γυναικών των ΗΠΑ © EPA Pool

Η Εθνική Γυναικών ποδοσφαίρου των ΗΠΑ κέρδισε τη διαμάχη, 24 εκατομμύρια και ίση αμοιβή με τους άντρες.

Η δικαστική διαμάχη τριών χρόνων ανάμεσα στην Εθνική Γυναικών των ΗΠΑ και την Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε με νίκη των γυναικών.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές, η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ έκανε συμβιβασμό με την Ένωση παικτών και θα δώσει 22 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση, καθώς και 2 εκατομμύρια δολάρια για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των παικτριών, ενώ δεσμεύτηκε ότι στο εξής οι παίκτριες θα δικαιούνται την ίδια αμοιβή με τους παίκτες όποτε καλούνται στην εθνική.

Κάθε παίκτρια μπορεί να διεκδικήσει μέχρι 50.000 από αυτό το ποσό (των 2 εκατομμυρίων δολαρίων). Με βάση όσα ανέφεραν οι δύο πλευρές, η Ομοσπονδία των ΗΠΑ δεσμεύτηκε ότι πλέον οι παίκτες και οι παίκτριες θα λαμβάνουν την ίδια αμοιβή και μπόνους όταν καλούνται σε φιλικούς και επίσημους αγώνες.

Η νικήτρια του Ballon d'Or,  Μέγκαν Ραπίνο είχε δηλώσει «Αν κερδίζω ένα δολάριο κάθε φορά που παίζω και ένας άντρας κερδίζει τρία δολάρια, μόνο και μόνο επειδή κερδίζω δέκα παιχνίδια και εκείνος κερδίζει μόνο τρία παιχνίδια  και έτσι κερδίζω 10 δολάρια και εκείνος εννέα δολάρια , δεν είμαι σίγουρη πώς είμαι εγώ που κερδίζει περισσότερα χρήματα».

Η Ένωση παικτριών της εθνικής ομάδας Γυναικών των ΗΠΑ αρχικά ζητούσε αποζημίωση ύψους 66.7 εκατ. δολαρίων, ωστόσο και αυτό το ποσό που έλαβαν - και κυρίως την διαβεβαίωση της ίσης αμοιβής - θεωρείται ένα τεράστιο βήμα μπροστά.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι ένας άνδρας λάμβανε 67.000 δολάρια αν κατάφερνε να συμπεριληφθεί στο ρόστερ των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, 9.375 δολάρια σε κάθε νίκη στην διοργάνωση και 5.000 στην ήττα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ