Αθλητισμος

Καμίλα Βαλίεβα: Συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις (βίντεο)

Μετά τις αποκαλύψεις ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Καμίλα Βαλίεβα
Η Καμίλα Βαλίεβα © EPA/HOW HWEE YOUNG

Η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα προπονήθηκε κανονικά, το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.

Η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα, η σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ, συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις μετά τις αποκαλύψεις ότι βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη.

Παρά την πίεση που βιώνει τις τελευταίες ώρες η 15χρονη, σύμφωνα και με όσα αναφέρει το Reuters, εκτέλεσε στην προπόνηση άλματα τετραπλού άξελ.

Κατά την διάρκεια του ομαδικού των Ολυμπιακών Αγώνων του 2022, η Βαλίεβα έγινε η πρώτη γυναίκα που πέτυχε τετραπλή περιστροφή, εντυπωσιάζοντας θεατές και κριτές.

Καμίλα Βαλίεβα: Ήταν «θετική» πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μια νέα εξέλιξη στην υπόθεση με τη χρήση απαγορευμένης ουσίας από την Καμίλα Βαλίεβα παρουσιάζει σήμερα ο ρωσικός Τύπος.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, η 15χρονη Ρωσίδα ήταν «θετική» στην ουσία τριμεταζιδίνη από τον περασμένο Δεκέμβριο και μετά από σχετικό έλεγχο.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Μαρκ Ανταμς, δήλωσε σήμερα (10/2) στο Πεκίνο, κατά την διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης Τύπου, ότι «δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο» για «μια κατάσταση που έχει κάθε είδους επιπτώσεις» και χαρακτήρισε «πλήρη εικασία» τις αναφορές για ντόπινγκ.

 

«Φαντάζομαι ότι όλοι οι αρμόδιοι εργάζονται όσο το δυνατόν ταχύτερα. Γνωρίζουμε ότι οι αθλητές, οι οποίοι επηρεάζονται από την τελετή των μεταλλίων, θέλουν να υπάρχει άμεσα ένα  αποτέλεσμα», ανέφερε ο Ανταμς.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πατινάζ (ISU), από την πλευρά της, υπενθύμισε σε δελτίο Τύπου ότι «δεν μπορούσε να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με πιθανή παραβίαση των κανονισμών κατά του ντόπινγκ».

Η Καμίλα Βαλίεβα
Η Καμίλα Βαλίεβα © EPA/FAZRY ISMAIL

Η Καμίλα Βαλίεβα έγινε η πρώτη αθλήτρια που πραγματοποιεί τετραπλή περιστροφή
Η Καμίλα Βαλίεβα έγινε η πρώτη αθλήτρια που πραγματοποιεί τετραπλή περιστροφή © EPA/FAZRY ISMAIL

Όπως έγινε γνωστό, εχθές (09/2), η ΔΟΕ εξήγησε ότι η τελετή των μεταλλίων αναβλήθηκε για «νομικούς» λόγους χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) ανέφερε ότι «δεν έχει ενημερωθεί για αυτήν την υπόθεση», ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Δοκιμών (ITA), αρμόδιος για τη διενέργεια ελέγχων στους χώρους των Ολυμπιακών Αγώνων, εξήγησε μέσω δελτίου Τύπου ότι δεν θα προβεί σε κάποια ανακοίνωση προς το παρόν:

«Ο ITA γνωρίζει τα διάφορα άρθρα που κυκλοφορούν σχετικά με την αναβολή της τελετής για το ομαδικό καλλιτεχνικό πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022. Οποιεσδήποτε ανακοινώσεις σχετικά με αυτές τις εκδηλώσεις, θα εξακολουθούν να αναρτώνται στον ιστότοπο της ITA και δεν θα αποτελούν αντικείμενο σχολίων. Δεν έχει δημοσιευθεί τέτοια ανακοίνωση σε αυτό το στάδιο».

Στο πλευρό της Βαλίεβα η Τατιάνα Βολοσόζαρ

Η Τατιάνα Βολοσόζαρ, η οποία κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, έσπευσε μέσω Instagram να συμπαρασταθεί στη Βαλίεβα. Η Βολοσόζαρ χρησιμοποίησε το hashtag #iwillneverbelieve (σ.σ. ποτέ δεν θα πιστέψω) αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η 15χρονη αγωνίστηκε ντοπέ στο Πεκίνο, ανεβάζοντας μια φωτογραφία με την κόρη της στο πλευρό της. Η ίδια η Βαλίεβα έκανε «like» στην ανάρτηση της Βολοσόζαρ.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ