Αθλητισμος

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Παράπονα για κακό φαγητό και κρύο

«Δεν υπάρχει ζεστό φαγητό, στους -20 η θερμοκρασία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου © EPA

Τρεις ημέρες μετά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο, προέκυψαν και τα πρώτα παράπονα από τους συμμετέχοντες.

Τα πρώτα παράπονα κατά των διοργανωτών των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποίησαν ήδη μέλη των αποστολών των χωρών. Ειδικότερα, τα περισσότερα έχουν να κάνουν με το φαγητό αλλά και το κρύο που επικρατεί στους χώρους που γίνονται οι αγώνες.

«Το κέτερινγκ είναι εξαιρετικά συζητήσιμο επειδή ουσιαστικά δεν είναι καθόλου κέτερινγκ» ξέσπασε ο Γερμανός σκιέρ Κρίστιαν Σβάιγκερ.

«Θα περίμενα πως η Ολυμπιακή Επιτροπή θα ήταν ικανή να παρέχει ζεστά γεύματα. Όμως, δεν υπάρχει ζεστό φαγητό. Έχουν κριτσίνια, κάτι ξηρούς καρπούς με σοκολάτα και τίποτα άλλο. Είναι ξεκάθαρη έλλειψη ενδιαφέροντος για αθλήματα υψηλού επιπέδου» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένες αποστολές, όπως αυτή των ΗΠΑ, πήγαν στο Πεκίνο με δικά τους τρόφιμα, όπως κατεψυγμένα ζυμαρικά, ώστε να μη βασίζονται αποκλειστικά στο φαγητό των διοργανωτών.

Παράπονα, ωστόσο, έχουν διατυπωθεί και για το ψύχος που επικρατεί σε ορισμένα αθλήματα όπως το cross country σκι με θερμοκρασίες που έφτασαν τους -20 βαθμούς Κελσίου.

«Είναι που είναι κρύο γενικά, δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε. Δεν ξέρω αν μετράνε και το πόσο μας επηρεάζει ο αέρας. Αν η Διεθνής Ομοσπονδία Σκι λέει πως έχει -17 βαθμούς και φυσάει, ενώ είναι -35, τι κάνεις τότε;» αναρωτήθηκε ο Σουηδός αθλητής Άντερς Μπίστρουμ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ