Αθλητισμος

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Το προφίλ των Μακάμπι, Μίντιλαντ και Ζίμπρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
74414-150214.jpg

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναμένεται να έχουν εύκολο έργο απέναντι στη Μίντιλαντ και τη Ζίμπρου, αντίστοιχα. Αντιθέτως, ο Αστέρας Τρίπολης θα αγωνιστεί απέναντι στην αξιόμαχη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πάμε για μια πρώτη γνωριμία με αυτές τις ομάδες.

Η Μίντιλαντ

Δεν έχει βρεθεί ποτέ αντιμέτωπη με ελληνική ομάδα, δεν έχει κατακτήσει κανένα τίτλο, έχει μόλις 15 χρόνια ιστορίας και την περασμένη σεζόν ήρθε Τρίτη στο πρωτάθλημα Δανίας. Ομάδα σαφώς στα μέτρα του Παναθηναϊκού, η Μίντιλαντ έχει παίξει οχτώ φορές στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα χωρίς κάποια διάκριση, ενώ φέτος μετράει δύο νίκες και μία ήττα. Προπονητής της είναι ο Δανός, Γκλεν Ρίντερσχομ, και πιο γνωστός της παίκτης ο διεθνής μέσος Γιάκομπ Πόουλσεν. Επίσης, διαθέτει πέντε Νιγηριανούς καθώς και τον Γκανέζο αμυντικό, Φράνσις Ντίκο, που είχε περάσει τη σεζόν 2011/12 από τον Άρη. Το γήπεδό της βρίσκεται στην πόλη Χέρνινγκ, στο κέντρο της Δανίας, με πληθυσμό 50.000 κατοίκων. Το γήπεδό της είναι χωρητικότητας 11.800 θεατών.

Η Ζίμπρου

Εύκολο, θεωρητικά, έργο αναμένεται να έχει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τη Ζίμπρου, η οποία εδρεύει στο Κισινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας. Η Ζίμπρου ιδρύθηκε το 1947, έχει πάρει 8 πρωταθλήματα (τελευταίο το 2000) και 6 κύπελλα, ενώ στους τρεις πρώτους προκριματικούς γύρους της διοργάνωσης απέκλεισε διαδοχικά τη Σκεντίγια από την ΠΓΔΜ (2-0, 1-2), την ΤΣΣΚΑ Σόφιας από τη Βουλγαρία (0-0, 1-1) και την αυστριακή Γκρέντιγκ (2-1, 0-1). Το γήπεδό της είναι χωρητικότητας 10.500 θεατών και το 2003 την είχε αποκλείσει ο Άρης στον πρώτο προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA, με νίκη με 2-1 στη Θεσσαλονίκη και με ισοπαλία 1-1 στο Κισινάου.

Προπονητής της είναι ο Λευκορώσος Όλεγκ Κουμπάρεφ, ενώ όλοι της οι παίκτες, εκτός από δύο Λευκορώσους και έναν από την Ακτή Ελεφαντοστού, είναι Μολδαβοί.

Η Μακάμπι

Γνώριμη στις ελληνικές ομάδες η Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχει παίξει με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αποκλείοντας και τους τρεις.

Το 2004 πέρασε από τον ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά στα χαρτιά, λόγω της χρησιμοποίησης του Λιάσου Λουκά, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, το 2011 απέκλεισε τον Ολυμπιακό στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, χάνοντας με 2-1 στον Πειραιά και νικώντας με 1-0 στη ρεβάνς, ενώ το 2012 για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε τον ΠΑΟ νικώντας με 3-0 στο Ισραήλ και χάνοντας με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Η Μακάμπι πήρε το πρωτάθλημα πέρυσι αλλά δεν θα αγωνιστεί στο Τσάμπινος Λιγκ, καθώς αποκλείστηκε από το σλοβένικη Μάριμπορ. Ιδρύθηκε το 1906 και έχει 20 πρωταθλήματα και 22 κύπελλα, ενώ στο ρόστερ της παίκτες κυρίως από το Ισραήλ, με εξαίρεση τον Κογκολέζο φορ Μέιβις Τσιμποτέ, τον Σουηδό επιθετικό Ράντε Πρίτσα, τους Ισπανούς Χουάν Πάμπλο (τερματοφύλακας) και Κάρλος Γκαρθία (αμυντικός) και τον Νιγηριανό μέσο Νόσα Ιγκιεμπόρ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ