Αθλητισμος

Πρόστιμα σε Στέφανο Τσιτσιπά και Μεντβέντεφ στο Australian Open

Η «έκρηξη» του Ρώσου αθλητή και η επιβεβαίωση για το coaching στον «tsitsifast»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει χάσει από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στο Australian Open και αποχωρεί
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει χάσει από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στο Australian Open και αποχωρεί © EPA/DEAN LEWINS

Στο Australian Open Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα πληρώσουν πρόστιμο για τον επεισοδιακό τους αγώνα.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα πληρώσουν πρόστιμα για τον μεταξύ τους επεισοδιακό αγώνα στον ημιτελικό του Australian Open. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο (29/1) οι διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος αθλητής του τένις και Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη θα πληρώσει πρόστιμο 12.000 δολάρια (σ.σ. περίπου 11.000 ευρώ) για τη συμπεριφορά του στον αγώνα και ο «tsitsifast» 5.000 δολάρια (σ.σ. περίπου 4.500 ευρώ) για παράβαση του κώδικα δεοντολογίας στο ίδιο παιχνίδι.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα διαιτητής Εύα Ασδεράκη επιβεβαίωσε το coaching του Τσιτσιπά από τον πατέρα του. Είχε προηγηθεί η «έκρηξη» Μεντβέντεφ και ο έντονος διαλογός του με τον διαιτητή του ημιτελικού, καλώντας τον να τιμωρήσει τον Στέφανο. «Ο πατέρας του του μιλάει σε κάθε πόντο. Είσαι ηλίθιος. Είσαι τρελός» είχε αναφέρει εκτός εαυτού ο Μεντβέντεφ, με το βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως διευκρίνισαν οι διοργανωτές του Australian Open, το πρόστιμο στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις χωρίζεται σε δύο μέρη:

  • 4.000 δολάρια (3.500 ευρώ) για «αντιαθλητική συμπεριφορά» και
  • 8.000 δολάρια (7.000 ευρώ) για «ορατή αισχρότητα».

 

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ - Η άγρια κόντρα στο Australian Open

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ στον αγώνα για τα ημιτελικά του Australian Open ο Μεντβέντεφ κάλεσε τον διαιτητή της αναμέτρησης να τιμωρήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς -όπως δήλωσε μπροστά στην κάμερα- δεν σταματά να δέχεται coaching από τον πατέρα του, Απόστολο. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής του τένις δέχτηκε τελικά προειδοποίηση για coaching στο τέταρτο σετ.

Ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ αντιμετωπίζει στον αυριανό τελικό του Australian Open τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ. Ο Ράφα κυνηγά να γράψει ιστορία, κατακτώντας το 21ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του -εξέλιξη που θα τον βάλει στην κορυφή της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρότζερ Φέντερερ.

Πώς ο Μεντβέντεφ κέρδισε (ξανά) τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Australian Open

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 3-1 σετ στο Australian Open. Επικράτησε με 6-7, 6-4, 4-6 και 1-6 στα γκέιμ, κόβοντας τον δρόμο στον Έλληνα αθλητή, ο οποίος διεκδικούσε τη δεύτερη πρόκριση σε τελικό Grand Slam μετά το περσινό έπος στο Roland Garros.

Αυτήν ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι δύο αθλητές βρίσκονται αντιμέτωποι στον ημιτελικό του Grand Slam στη Μελβούρνη. Το 2021 ο Ρώσος αθλητής του τένις είχε ισοπεδώσει τον Έλληνα αντίπαλό του. Ο Τσιτσιπάς είχε γνωρίσει την ήττα με 3-0 από τον Μεντβέντεφ. Ακολουθεί βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη χθεσινή αναμέτρηση στο Australian Open.

Stefanos Tsitsipas v Daniil Medvedev Extended Highlights (SF) | Australian Open 2022

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ