Αθλητισμος

Τζον Μάντεν: Πέθανε ο θρύλος του NFL

Σε ηλικία 85 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο θρύλος του NFL, Τζον Μάντεν
Πέθανε ο θρύλος του NFL, Τζον Μάντεν © Focus on Sport/Getty Images

Τζον Μάντεν: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ένας από τους πιο εμβληματικούς ανθρώπους του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα στις ΗΠΑ ένας από τους πιο εμβληματικούς ανθρώπους του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ο Τζον Μάντεν σε ηλικία 85 ετών.

Στην εποχή του ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς προπονητές του αθλήματος, και έφτασε στο απόγειο της καριέρας του το 1977 όταν και κατέκτησε το Super Bowl ως επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου των Oakland Raiders.

Από το 1979 πέρασε στο χώρο της τηλεόρασης, και αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους παρουσιαστές και σχολιαστές αγώνων του πρωταθλήματος εργαζόμενος στα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Εκτός αυτών έγινε γνωστός και από τη συμμετοχή του στον χώρο των video games. O ιδρυτής της Electronic Arts (EA) Trip Hawkins συνέλαβε τη σειρά και προσέγγισε τον Madden το 1984 για την υποστήριξη και την τεχνογνωσία του. Λόγω της επιμονής του Madden να είναι το παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό, η πρώτη έκδοση του John Madden Football εμφανίστηκε μέχρι το 1988.

Η EA κυκλοφόρησε ετήσιες εκδόσεις από το 1990 και το όνομα της σειράς άλλαξε σε Madden NFL το 1993 αφού η EA απέκτησε τα δικαιώματα για χρήση ομάδων και παικτών NFL. Ο Madden αποσύρθηκε ως ραδιοτηλεοπτικός σχολιαστής το 2009, αλλά συνεχίζει να δανείζει το όνομά του και να παρέχει τεχνογνωσία για το franchise του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ