Αθλητισμος

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τεράστια πρόκριση στους «8» του Indian Wells

Επικράτησε με 2-1 του Άλεξ Ντε Μινόρ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © EPA

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Άλεξ Ντε Μινόρ με 2-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Indian Wells.

Στα προημιτελικά του Indian Wells προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικρατώντας με 2-1 (6-7, 7-6, 6-2) του Άλεξ Ντε Μινόρ.

Ο Έλληνας τενίστας μπορεί δυσκολεύτηκε ξανά, αλλά εντέλει τα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 σετ και προκρίθηκε στους «8» μετά από έναν σπουδαίο αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 43 λεπτά.

Στο πρώτο σετ, οι δύο τενίστες διατήρησαν ισόπαλο το σκορ των games είτε κρατούσαν είτε όχι το σερβίς τους μέχρι και το 6-6. Στο tie break, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-0 από πέντε χαμένα δικά του χτυπήματα. Πήρε τον επόμενο πόντο, μείωσε σε 6-3 με δύο winners, αλλά ο Ντε Μινόρ τον ανάγκασε σε άμυνα στο φιλέ και με 7-3 πήρε το tie break και έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος ανέβασε στροφές, βελτίωσε τις απαντήσεις του και ανάγκαζε σε λάθη τον αντίπαλό του. Ωστόσο, οι ρυθμοί του αγώνα δεν άλλαξαν ριζικά από το πρώτο σετ, αφού οι δύο τενίστες κρατούσαν συνέχεια σε ισορροπία το σκορ των games. 


Στο 6-5 και ενώ διατηρούσε το προβάδισμα, ο Στέφανος πέταξε δύο σετ πόιντ στο σερβίς του και δέχτηκε μπρέικ ξανά για να πάει το σετ σε tie break. Εκεί η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με το tie break του πρώτου σετ. Ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-0, με τον Ντε Μινόρ να μειώνει σε 4-2 από άμυνα στο φιλέ του Τσιτσιπά. Ο Αυστραλός μείωσε σε 6-3, αλλά ο Τσιτσιπάς τελείωσε το σετ (7-3 το tie break) και ισοφάρισε, σε λάθος τον Αυστραλό πάνω σε άμυνα.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του που φάνηκε εξαντλημένος από την μάχη που είχε προηγηθεί στα δύο προηγούμενα σετ. Έτσι, ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε στο 6-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Μπασιλασβίλι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ