Αθλητισμος

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Το φιλικό που έκανε όλο το ΣΕΦ να δακρύσει

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 στο ΣΕΦ βρέθηκε μέχρι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο περισσότερος κόσμος του Ολυμπιακού χειροκρότησε τον Ομπράντοβιτς. Ο λόγος ήταν ο σπουδαίος Ντούσαν Ίβκοβιτς.

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντούσαν Ίβκοβιτς και Βασίλης Σπανούλης
© LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Ο «σοφός» το 2017 είχε αποχαιρετήσει το μπάσκετ στο παρκέ του ΣΕΦ με πλήθος αστέρων να βρίσκονται εκεί.

Ο θρυλικός «σοφός» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ντούσαν Ίβκοβιτς πέθανε σήμερα σε ηλικία 77 ετών, μετά από ασθένεια που παρουσίασε τις τελευταίες μέρες στους πνεύμονές του, βυθίζοντας στο πένθος το ευρωπαϊκό μπάσκετ και όχι μόνο. Το 2017 όταν ο σπουδαίος προπονητής ανακοίνωνε το τέλος της καριέρας του, ο αγαπημένος του Ολυμπιακός του επεφύλασσε την μεγαλύτερη γιορτή της ζωής του. Στις 20 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε στο ΣΕΦ ένα μεγαλειώδες φιλικό αφιερωμένο στον σπουδαίο προπονητή και ήταν όλοι εκεί.

Ντούσαν Ίβκοβιτς και Αδερφοί Αγγελόπουλοι
© ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI

Παλιοί φίλοι, παίκτες και αντίπαλοι του Ντούντα βρέθηκαν στο φαληρικό στάδιο για να αποθεώσουν για τελευταία φορά τον Σέρβο προπονητή, που μάλιστα κάθισε για τελευταία φορά και στον ερυθρόλευκο πάγκο. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετώπιζε τους Ίβκοβιτς Σταρς σε έναν αγώνα γεμάτο από προσωπικότητες. Ο Ίβκοβιτς θέλησε στο γήπεδο να βρεθούν όλοι του οι φίλοι και έτσι στο ΣΕΦ έφτασαν ακόμη και ορκισμένοι εχθροί του Ολυμπιακού, όπως οι Ομπράντοβιτς και Ιττούδης, οι οποίοι προκάλεσαν ανάμικτα συναισθήματα στο κοινό. Στο τέλος όμως υπερίσχυσε η αγάπη για τον Ντούντα.

Στο γήπεδο του Ολυμπιακού, με τον οποίο ο Ίβκοβιτς κέρδισε 2 Ευρωλίγκες, βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντώνης Φώτσης, Δημήτρης Παπανικολάου, Σάσα Τζόρτζεβιτς, Θοδωρής Παπαλουκάς, Παναγιώτης Φασούλας, Νέναντ Κρστιτς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, Ζάρκο Πάσπαλιε, Γιούρι Ζντοβτς, Ντίνο Ράτζα, Τζόρντι Μπερτομέου, καθώς και το Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης στο τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ντούσαν Ίβκοβιτς και Νόβακ Τζόκοβιτς
© LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Αυτοί ήταν μόνο μερικοί από τους σπουδαίους μπασκετάνθρωπους που βρέθηκαν όμως στο παρκέ του ΣΕΦ, αφού για τους Ίβκοβιτς Σταρς είχαν αγωνιστεί και οι: Ερτέλ, Ζήσης, Σάριτς, Κέσελ, Άντιτς, Παπαδόπουλος, Σλούκας, Μάρκοβιτς, Μίτσιτς, Κορκμάζ, Χριάπα, Χάινς και Μαριάνοβιτς.

Για την ιστορία, η ομάδα του Ίβκοβιτς κέρδισε με 111-103 στο φιλικό, ενώ λίγο πριν από το φινάλε του αγώνα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, προπονητής τότε του Ολυμπιακού, κάλεσε τάιμ άουτ και φώναξε τον σπουδαίο Ντούντα να δώσει για τελευταία φορά τις οδηγίες του στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Οι τελευταίες στιγμές στα παρκέ του Θρύλου Ντούσαν Ίβκοβιτς

Όταν το παιχνίδι ολοκληρώθηκε όλοι οι παίκτες υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Βασίλης Σπανούλης παρέδωσε την μπάλα του αγώνα στον Σέρβο και το ΣΕΦ δάκρυσε για τον «Σοφό» του. Στα μεγάφωνα έπαιξε δυνατά το My Way» και ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές όλων των εποχών αποχαιρέτησε για πάντα τα παρκέ.

To αντίο του Ντούσαν Ίβκοβιτς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ