Αθλητισμος

US Open: Πρωταθλητής ο Μεντβέντεφ, επικράτησε 3-0 του Τζόκοβιτς

Κατέκτησε το πρώτο του grand slam

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ © EPA

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατέκτησε το US Open επικρατώντας του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-0 σετ στον τελικό (6-4, 6-4, 6-4).

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ο νέος πρωταθλητής του US Open αφού επικράτησε στον τελικό της Νέας Υόρκης του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-4) και κατέκτησε τον πρώτο του major τίτλο.

Από την άλλη, ο αρκετά απογοητευτικός Τζόκοβιτς δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο calendar-Year Grand Slam και να κατακτήσει όλα τα Grand Slam της χρονιάς.

Ο Μεντβέντεφ έδειξε από την αρχή τα «δόντια» του στο Νο.1 του παγκόσμιου ταμπλό παίρνοντας το πρώτο game κάνοντας break στο σερβίς του Τζόκοβιτς. Έκτοτε όλα έγιναν πιο εύκολα για τον ίδιο και έφτασε άνετα στο 1-0 σετ.

Στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν στιγμές δικής του αποδιοργάνωσης, ο Μεντβέντεφ δεν ένιωσε να απειλείται με τον Τζόκοβιτς να μην δείχνει σε καμία περίπτωση να βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι».

Ο 25χρονος Ρώσος έφτασε επίσης τους 4 τίτλους στη φετινή χρονιά, μετά από τα 250άρια της Μασσαλίας και της Μαγιόρκας και το 1000άρι του Τορόντο, ενώ συνολικά έχει 13 τίτλους σε 20 τελικούς (13-7).

Επίσης, έγινε ο 9ος διαφορετικός πρωταθλητής του US Open στα 14 τελευταία χρόνια (από το 2007), στα οποία έχουμε δει να σηκώνουν το τρόπαιο οι Federer, Nadal, Djokovic, Andy Murray, Juan Martin Del Potro, Marin Cilic, Stan Wawrinka και Dominic Thiem.

Championship Point | Daniil Medvedev's Title-Winning Moment | 2021 US Open

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ