Αθλητισμος

Ο Ράφα Ναδάλ δεν θα ξαναπαίξει τένις το 2021 (βίντεο)

Το πρόβλημα στο πόδι που τον ταλαιπωρεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράφα Ναδάλ
Ράφα Ναδάλ © EPA/JIM LO SCALZO

Ο Ράφα Ναδάλ δεν θα συμμετάσχει σε άλλο τουρνουά το 2021 και θα απέχει από την αγωνιστική δράση λόγω τραυματισμού στο πόδι.

Την απόφασή του να μην κατέβει σε άλλο τουρνουά τένις το 2021 ανακοίνωσε ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας, κάτοχος 20 Grand Slam, ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο πόδι, ο οποίος δεν του επιτρέπει μεταξύ άλλων να αγωνιστεί στο Αμερικανικό Όπεν.

Σημειώνεται ότι ο Ράφα Ναδάλ δεν πήγε στο Γουίμπλεντον και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ο 35χρονος αθλητής, που είδε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να τον κερδίζει στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν και στη συνέχεια να κατακτά τον Roland Garros κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ανακοίνωσε την απόφασή του με βίντεο στα social media.

Ράφα Ναδάλ: «Τον τελευταίο χρόνο δεν μπορούσα να προπονηθώ»

«Ειλικρινά, έχω υποφέρει υπερβολικά με το πόδι μου τον τελευταίο χρόνο και χρειάζομαι λίγο χρόνο» ανέφερε αρχικά ο Ράφα Ναδάλ. Και σημείωσε: «Έχω χάσει πολύ σημαντικές για εμένα διοργανώσεις, όπως το US Open τώρα, το Γουίμπλεντον και οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Όπως είπε, πριν λάβει την απόφαση για το πρόωρο τέλος στη φετινή αγωνιστική σεζόν, το συζήτησε με την ομάδα και την οικογένειά του. «Ειδικά με τους γιατρούς μου για να καταλάβουμε τι συμβαίνει» τόνισε.

Ράφα Ναδάλ για τον τραυματισμό του: «Είναι ο ίδιος που έχω από το 2005»

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στο βίντεο, τον τελευταίο χρόνο δεν μπορούσε να προπονηθεί με τον τρόπο που επιθυμούσε, ώστε να είναι ανταγωνιστικός στο γήπεδο.

«Είμαι σίγουρος ότι θα αναρρώσω 100% και πως θα μπορώ να παλέψω για τα πιο σημαντικά πράγματα» ξεκαθάρισε. Και εξήγησε ότι ο τραυματισμός του «είναι ο ίδιος που έχω από το 2005».

«Τότε οι γιατροί ήταν πολύ αρνητικοί για το μέλλον μου, αλλά μπόρεσα να κάνω μια καριέρα που δεν είχα ονειρευτεί. Οπότε είμαι σίγουρος ότι θα ανακάμψω ξανά» κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ